Foto: Roger Marthinsen

112 personer smittet på én måned

Skrevet av Roger Marthinsen
25.11.2020 09:34 - OPPDATERT 25.11.2020 17:02

Fem nye korona-tilfeller det siste døgnet: – Selv om det fortsatt kommer positive prøver påvirker ikke dette vår opplevelse av å ha kontroll på smitteutbruddet.

Rana kommune fikk i går, tirsdag 24. november, beskjed om at fem personer i Rana har testet positivt for korona. Alle er nærkontakter og smittekilde er kjent. Smitteoppsporing er gjennomført og alle nærkontakter er varslet.

– Selv om det fortsatt kommer positive prøver påvirker ikke dette vår opplevelse av å ha kontroll på smitteutbruddet. Men fortsatt er det viktig at alle følger anbefalingene som ble gitt av kommuneoverlegen i pressekonferansen 19. november. Anbefalingene gjelder inntil videre, sier kommunikasjonssjef i Rana kommune, Connie Slettan Olsen.

Et av smittetilfellene som ble bekreftet i går er, som Rana No kunne fortelle om i går kveld, en ansatt ved Polarsirkelen vgs. Dette har ført til at ytterligere to ansatte og en klasse er satt i karantene. 

Siden 28. oktober har 118 personer testet positivt for covid-19 i Rana. 112 av disse tilhører det lokale utbruddet, mens for seks personer har smitten sin opprinnelse i utlandet.

Også i Lurøy har man hatt et korona-utbrudd nylig. Der ble tre personer på Lovund bekreftet smittet i forrige uke, mens én person på Tonnes på Lurøy innland ble bekreftet smittet mandag. 

---------------

Les også:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.