Illustrasjon: Gerd Altmann, Pixabay

116 nye koronatilfeller i helga

Snitt på 60 positive koronatilfeller per dag i Rana, den siste uka.

Fredag, lørdag og søndag ble det registrert henholdsvis 63, 56 og 60 nye koronatilfeller i Rana. Forrige uke ble det registrert 415 tilfeller totalt.

Dette opplyser rådgiver i avdeling for legetjenester og samfunnsmedisin i Rana, Lars Petter Konradsen, til Rana No.

Antallet for Rana avviker noe fra tallet som Msis oppgir, som er 77. Dette skyldes at Rana kommune oppgir antall som har testet positivt med hurtigtest, mens Msis oppgir antallet som rapporteres fra lab etter PCR-test. 

I Nordland er det det siste døgnet registrert 261 nye tilfeller fordelt på 25 kommuner. På Nord-Helgeland er det registrert ett nytt tilfelle i Hemnes og ett nytt tilfelle i Nesna, i tillegg til tilfellene i Rana, siste døgn. 

Det siste døgnet er det registrert 12.646 koronasmittede i Norge. Det er 5.042 flere enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 15.743 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 9.717, så trenden er stigende.

Søndag var 227 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var tre flere enn dagen før. I følge tall fra Helsedirektoratet hadde Helgelandssykehuset én korona-pasient innlagt søndag.

I alt har 622.596 personer nå testet positivt for korona i Norge, ifølge Folkehelseinstituttet. Til sammen er 1.414 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall.

--------–

Fikk du med deg disse sakene i helgen? 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
 

 

 

 

Saken fortsetter under annonsen.