18-åring kjørte med 209 km/t: –⁠ Ikke feil å bruke et ord som galskap

Fersk bilfører tatt for ekstrem råkjøring. En annen bilfører som forsøkte å stikke av fra Utrykningspolitiet i natt ble tatt for råkjøring og et par andre saker.

Utrykningspolitiet har beslaglagt førerkortet hos en 18 år gammel bilfører, etter at vedkommende ble målt til å kjøre med hele 209 km/t i en laserlaserkontroll på E6 i Korgfjelltunnelen i natt. 

Den unge bilføreren, en 18 år gammel mann fra Vestlandet, hadde ikke hatt førerkortet lenge, hadde med seg to passasjerer i bilen under kjøringen. Dette anses normalt som en skjerpende omstendighet når det kommer til vurdering av straff. 

– Det er ikke feil å bruke et ord som galskap om slik kjøring. Å kjøre i en slik hastighet innebærer en svært høy risiko, sier operasjonsleder ved Nordland politidistrikts operasjonssentral, Lars Halvorsen, til Rana No.

18-åringen hadde hatt førerkortet i bare tre måneder, da han ble tatt i natt. I tillegg hadde han akkurat overtatt bilen han kjørte. 

– Det å kjøre så fort er ekstremt farlig i seg selv. Det at det skjer i en tunnel øker faren for et alvorlig utfall om noe skulle skje. Dette var kjøring med svært høy risiko for tre unge menn og andre trafikanter, så de som befant seg i bilen bør være glade for at de ble stanset før noe katastrofalt skjedde, sier Halvorsen.

Under den samme kontrollen i Korgfjelltunnelen, der fartsgrensa er 80 km/t, forsøkte en annen fører å unndra seg kontroll da han fikk signal om å stanse for kontroll. Utrykningspolitiet la seg da på hjul etter vedkommende. Etter å ha fulgt etter bilføreren i fem-seks kilometer, ble vedkommende stanset uten dramatikk.

– Utrykningspolitiet kjørte etter vedkommende i fem-seks kilometer, og målte da bilføreren til å kjøre med ei snittfart på 80 km/t, sier operasjonsleder Halvorsen, som opplyser at bilføreren er mann i slutten av 40-årene, bosatt i Rana.

Da mannen ble stanset viste det seg at han ikke bare vil få et etterspill for å ha forsøkt å unndra seg kontroll og for råkjøring, men også mistenkes for kjøring i rus- og alkoholpåvirket tilstand, samt for kjøring uten førerkort.

Saken fortsetter under annonsen.