Adm.dir i Helgeland Sparebank Hanne Nordgaard kan legge frem et solid halvårsresultat.

190 mill. i pluss

Skrevet av Roger Marthinsen
12.08.2020 15:04 - OPPDATERT 12.08.2020 17:01

Helgeland Sparebanks halvårsresultat ble 12 mill. sterkere enn i fjor. En hovedforklaring på det er et aksjesalg, for også banken merker korona-effekten.

Tross usikkerhet rundt korona-sitasjonen, kan Helgeland Sparebank i dag presentere et solid halvårsresultat:

Helgeland Sparebanks resultat for 1. halvår viser et resultat før skatt på 190 mill. kroner. Dette er 12 mill. kroner bedre enn 1. halvår 2019, men inneholder en positiv engangseffekt av salget av Helgeland Sparebank sine aksjer i forsikringsselskapet Frende. Bakgrunnen for salget av aksjene er at Helgeland Sparebank har inngått et strategisk samarbeid med SpareBank 1 Nord-Norge.

– Usikkerheten rundt de langsiktige økonomiske konsekvensene av korona er tatt inn i regnskapene, men inneholder også en positiv engangseffekt av salg av aksjer, fremgår det av en pressemelding.

Resultatet pr 1. halvår er påvirket av usikkerheten rundt de langsiktige økonomiske effektene av de iverksatte koronatiltakene, samt usikkerheten rundt tiltak ved en eventuell oppblomstring av smitte i samfunnet. Lokalbanken tok denne usikkerheten inn i regnskapene sine i forrige kvartal ved å estimere høyere forventede tap på utlånene og reduserte verdier på likviditetsplasseringer og aksjer banken eier i ulike selskaper.

– Helgeland Sparebank har kapital og kompetanse til å være en drivkraft for vekst på Helgeland; det har vi vært til nå og det skal vi fortsette å være gjennom krisen og etterpå, sier administrerende direktør Hanne Nordgaard.

– Både markedsundersøkelse og kundeundersøkelse viser at vi oppleves som en del av løsningen på krisen. Det er vi glade for, og vi lover å fortsatt være det i den fortsatt usikre tiden for mange bedrifter og helgelendinger, sier Nordgaard.

Årets driftsresultat blir forøvrig det siste hele året med Helgeland Sparebank som navn. Neste sommer skifter banken navn til SpareBank 1 Helgeland, som et ledd i samarbeidet med Sparebank 1 Nord-Norge.

– Vi er glade og stolte av å ha funnet løsningen som sikrer den lokale banken på Helgeland også for framtiden; vi skal fortsatt ha tilstedeværelse, hovedkontor og eierskap lokalt. Vi ser fram til å ta fatt på det kommende året som skal gjøre oss til SpareBank 1 Helgeland med gode produkter og tjenester, og forsikrer at alle gamle og nye kunder skal få god informasjon om endringene som kommer til å skje i god tid før andre kvartal 2021, sier Nordgaard.

----------

[annonse]
LES OGSÅ:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.