Foto: Shutterstock

30 av 30 tester var negative

Skrevet av Line M. Fagermo
21.11.2020 14:00 - OPPDATERT 21.11.2020 14:26

Faren er ikke over. Ber fortsatt innbyggere på Lovund om å være oppmerksomme på mulige symptomer.

Lurøy kommune fikk lørdag formiddag svar på de 30 koronatestene som ble gjennomført på Lovund og sendt til analyse i går. 30 av 30 tester viste negativt resultat. Dette melder kommunen på sine egne sider. 

– Personene som ble testet fredag skal testes på nytt i løpet av helgen. Karantenen vil være gjeldende i ti dager uavhengig av resultat på neste prøve.
Testene vil bli fraktet til Bodø med bil søndag kveld. Det forventes at svar på ny test vil foreligge i løpet av mandag 23. november, fremgår det av informasjon kommunens kriseledelse har gått ut med i dag.

Anbefalingen om at familiemedlemmer av nærkontakter bør være i karantene opprettholdes til neste prøvesvar foreligger. Karantene også for familiemedlemmer er særlig viktig for de som enda ikke er testet og deres familiemedlemmer.

– Så langt er dette veldig gode nyheter! Vi ber fortsatt innbyggere og besøkende om å være særlig oppmerksomme på mulige symptomer og ha lav terskel for å kontakte kommunen for testing. Personer med symptomer skal i karantene, påpekes det fra kriseledelsen, som understreker at faren er ikke over.

– Den kollektive innsatsen for å overholde smittevernregler, råd og anbefalinger vil ha stor betydning for den videre utviklingen, poengteres det.

Testingen på Lovund ble iverksatt etter at tre personer denne uken har testet positivt for covid-19. Alle tre er i isolasjon, mens altså 30 personer i øyeblikket befinner seg i karantene. Kommunen har iverksatt en rekke ekstratiltak på Lovund, og også strammet inn de generelle tiltalene for resten av kommunen, for å forhindre et større utbrudd. 

.......

 

 

[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.