Statens vegvesen har denne vinteren kontrollert 40 prosent flere vogntog på nordnorske vinterveier, enn samme periode i fjor. Foto: Statens vegvesen

317 gebyrer, 382 bruksforbud og seks anmeldelser

Skrevet av Roger Marthinsen
05.04.2019 11:00 - OPPDATERT 05.04.2019 15:02

Har kontrollert nærmere 9.500 kjøretøy i Nord-Norge denne vinteren.

Siden oktober har Statens vegvesen kontrollert dekk og kjettinger på 9.478 kjøretøy i Nord-Norge. Det er 40 prosent flere enn på samme tid i fjor. Kontrollene har resultert i 317 gebyrer, 382 bruksforbud og seks anmeldelser. 

– Vi jobber hver dag for å bedre trafikksikkerheten og framkommeligheten på veien våre. Selv om de fleste har tingene i orden, er det vogntog som ikke har noe på veien å gjøre, og de må vi stoppe, sier seksjonsleder Helle Torill Sandvik i Statens vegvesen.

Av de 382 bruksforbudene som ble gitt, ble 324 gitt tilhengere.

(Saken fortsetter under bildet)

Kontroll av mønsterdybde og dekkmerking på et vogntog på nordnorske vinterveger.

– 12 prosent av tilhengerne vi kontrollerte hadde mangler ved dekk- eller kjettingsutrustningen. Det er selvfølgelig for høyt. Vi har lagt oss på en streng linje når det gjelder vurderingen av egnetheten på dekkene og håper kontrollene gir en signaleffekt om at dårlig vinterutrustning ikke er akseptabelt, sier Sandvik.

Den såkalte vinterperioden varer ut april, men Statens vegvesen kontrollerer dekk og kjetting så lenge føret tilsier at det er nødvendig.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.