Prorektor for utdanning ved Nord universitet, Levi Gårseth-Nesbakk. Foto: Svein-Arnt Eriksen

4188 får tilbud om studieplass ved Nord Universitet - ett studie er spesielt populært

Skrevet av Redaksjonen
23.07.2019 11:34 - OPPDATERT 23.07.2019 13:36

4188 søkere får tilbud om studieplass ved Nord universitet studieåret 2019/2020 gjennom Samordna opptak.

Opptakstallene av nye studenter ved Nord universitet kommende studieår er om lag på samme nivå som de to foregående studieårene, melder Nord Universitet i en pressemelding.

– Vi er glade for å tilby så mange kvalifiserte søkere en studieplass. Det er bra for den enkelte søker, universitetet og samfunnet at så mange får mulighet til å studere. Vi ser frem til å ta imot studentene i august, sier prorektor for utdanning ved Nord universitet, Levi Gårseth-Nesbakk.

Flere vil bli lærere for 1. til 7. trinn

Nord universitet lyser ut over syv hundre studieplasser innenfor ulike lærerutdanninger. Veksten i antall søkere til grunnskolelærerutdanning for 1. til 7. trinn fortsetter, og gjør at universitetet tilbyr 139 kvalifiserte søkere en studieplass til høsten ved dette studiet. Nord universitet vil videreføre det gode samarbeidet med blant annet kommuner og fylkeskommuner for ytterligere å styrke rekrutteringen til lærerutdanningene.

Helsefagene er populære
Nord universitet har 431 studieplasser innenfor sykepleier, og utdanningen er fortsatt attraktiv blant kommende studenter. Til høsten starter nye kull med sykepleiestudenter i Vesterålen, Bodø, Mo i Rana, Namsos og Levanger.

–  Sykepleierutdanningen har fått nye karakterkrav forut for årets Samordna opptak, og det er positivt at universitetet fyller studieplassene med godt kvalifiserte søkere, sier Gårseth-Nesbakk.

Bachelorgraden i paramedisin har hele 10,6 søkere til hver studieplass.

Samfunnsfag
Bachelorgradsutdanningene i barnevern, sosialt arbeid og Human Resource Management har økende popularitet, med om lag tre søkere per studieplass. Årsstudiet i personalledelse og kompetanseutvikling starter for første gang i Levanger, med 101 søkere til 30 studieplasser.

Økonomiutdanninger
Nord universitet hadde nær tusen søkere til sine økonomisk administrative utdanninger i Samordna opptak. Det samlingsbaserte studiet Økonomi, markedsføring og ledelse starter for første gang på studiested Stjørdal, og hadde 1,5 søkere for hver av de 100 studieplassene.

Blå og grønne utdanninger
Universitetet opplever også god interesse for de blå og grønne utdanningene.
– Blant de blågrønne utdanningene er det spesielt bachelorgradsutdanningen i havbruksdrift og ledelse som utmerker seg, med 196 søkere til 40 studieplasser, kommenterer Gårseth-Nesbakk.

Fylker
Samtlige fylker er representert med søkere som Nord universitet gir tilbud om studieplass gjennom Samordna opptak. 34,6 prosent kommer fra Nordland, 32,9 prosent fra Trøndelag og 32,5 prosent fra andre fylker.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.