60 studentboliger skal stå klare til skolestart høsten 2020

Skrevet av Roger Marthinsen
08.11.2018 16:00 - OPPDATERT 08.11.2018 20:03

Studentinord har nå vedtatt planene om bygging av studentboliger i Kaialundveien.

I et styremøte tirsdag kveld vedtok Studentinord at planene om 60 campusnære studentboliger i Mo i Rana skal bygges. Byggingen av boligene i Kaialundveien starter til våren, og skal stå innflyttingsklare til skolestart høsten 2020.

Ramme på 51 mill. 

Vedtaket ble tatt etter at tilbudene som kom inn var innenfor kostnadsramma på 51 millioner kroner.

– Vi er innenfor, men vi kan ikke gå ut med hvem som får byggeoppdraget før en endelig avtale er på plass og kontrakten er signert, sier direktør i Studentinord, Jacob Normann, til Rana No. Han forteller at man var i kontakt med fem entreprenører, og at man har fått inn tre-fire tilbud.

– Dette er en gladsak for studentene i Mo i Rana. Boligene skal bygges bare et par hundre meter fra Campus Helgeland, og med dette vil studentsamskipnaden kunne gi studentene et trygt og godt boligtilbud, sier  Normann.

Økte kostnadsramma

Forarbeidet til boligprosjektet har pågått i mange år. Studentinord fikk innvilget støtte  første gang i 2016, men da lot ikke prosjektene seg realisere ettersom man ikke fikk byggekostnadene ned på 700.000 kroner per enhet, som var kravet for å motta tilskudd.

Før sommeren i år endret Kunnskapsdepartementet nyheten om at kostnadsrammen ble økt til 850.000 kroner per enhet, samtidig som tilskuddssatsen, altså delen av støtten som ikke er et lån men et tilskudd, ble økt fra 240.000 til 290.000 kroner. Studentinord leverte da inn nye søknader for de aktuelle prosjektene, og disse ble tidligere i år innvilget med de nye økonomiske forutsetningene som rammer.

Med endringene i tilskuddsordningen fikk man tilsagn om et tilskudd på 17,4 mill. kroner til prosjektet på Mo, og dermed kan Studentinord nå se frem til å starte arbeidet med å realisere planene for prosjektet.

– En stor takk går også til Rana kommune, som har gitt tomten til Studentinord. Byggestart er planlagt i løpet av våren 2019, og de nye boligene vil være innflyttingsklare til studiestart i august 2020. Studentinord er glad for å vise at vi setter studenten først og fremst, sier Jacob Normann.

Misnøyepunkt nummer én

Leder av Rana studentforening, Andreas Grøtte, er glad for at den endelige beslutningen nå er tatt.

– Dette viser at både Studentinord og Nord universitet ser på Mo i Rana som et viktig studiested, sier Grøtte, som understreker at det er et stort behov for nye studentboliger på Mo.

– Når studenter her har noe de er misfornøyd med er studentboligtilbud øverst på lista. dette vil både gi et bredere tilbud og ikke minst regulere prisene i utleiemarkedet til et fornuftig nivå, sier Andreas Grøtte.

Styrker miljøet, demper prisnivået

Studiestedsleder ved Nord universitet, Kjell Jacobsen, er også meget fornøyd med at Studentinord-styret har gitt grønt lys.

– Dette viser at man har fått tilbud som er innenfor ramma, og dermed kan man endelig si at nå blir dette noe av. Så dette vedtaket var viktig og gledelig, sier Jacobsen, som mener at det å få på plass 60 studentboliger midt i sentrum vil heve studentmiljøet betraktelig.

– Dette vil utvikle studentmiljøet og heve trivselen for studentene. Dette vil gi studenter på Mo en helt annen studenthverdag, og det vil også være med på å regulere prisnivået i leiemarkedet, sier Jacobsen.

Studentinord-direktør Jacob Normann er enig med Jacobsen og Grøtte når det gjelder de mulige konsekvensene prosjektet vil få i leiemarkedet.

– Vår erfaring fra andre byer er at bygging av studentboliger får en prisdempende effekt i markedet, sier Normann. 

Bildeserie
Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.