Politioverbetjent Roald Bjerkadal og driftsenhet Mo i Rana leder etterforskningen etter arbeidsulykken ved Smibelgvatn i Rødøy, der en mann og en dumper har forsvunnet ned i vatnet. Foto: Roger Marthinsen

61-åring er savnet etter at hjullaster falt ut i fjellvann

Skrevet av Roger Marthinsen
16.05.2019 13:52 - OPPDATERT 16.05.2019 19:30

En ansatt i Hæhre er meldt savnet etter arbeidsulykken der en hjullaster falt ned i Smibelgvatn.

Onsdag kveld rundt klokken 21.00 fikk politiet melding fra AMK om en arbeidsulykke ved Smibelgvatnet i Rødøy kommune, der en hjullaster med fører antas å ha havnet i vannet.

Samtidig ble det bekreftet at en mann som arbeidet på stedet, var savnet. Politiet bekrefter i dag at den savnede er 61 år gamle Karl Sverre Egeland, som jobbet på stedet i forbindelse en pågående kraftutbygging. 

Det ble i går kveld gjort forsøk på å sende redningsdykkere ned i Smibelgvatnet, men denne operasjonen ble ikke gjennomført da det viste seg at vatnet er islagt og meget grumsete. I dag har aksjonen gått over fra det som startet som en mulig redningsaksjon og -søk onsdag kveld, til søk etter en antatt omkommet person.

– Saken etterforskes nå som en arbeidsulykke, der en anleggsmaskin med en ansatt fra Hæhre har havnet i vannet, sier politioverbetjent ved Mo i Rana politistasjon, Roald Bjerkadal.

Politiets foreløpige teori er at hjullasteren har rast ut i vannet, i forbindelse med arbeid med å skyve masser ut i vatnet.

– Det er ukjente forhold under isen, men vi vet at det er brådypt på det stedet der en anleggsmaskin har falt ut i vatnet, sier politioverbetjent Roald Bjerkadal. 

– Det var ingen vitner til hendelsen, men det er på det rene at den savnede jobbet på stedet onsdag, og at spor fører rett ned i vatnet, sier Bjerkadal.

Parallelt med at man planlegger det videre letearbeidet pågår det en etterforskning hvor hovedfokus er å samle inn informasjon for å få et best mulig bilde av hva som har skjedd.

– Så langt ser det ut til at savnede var alene da ulykken skjedde, men politiet vil i løpet av dagen fortsette å foreta avhør av mulige vitner, sier politioverbetjent Roald Bjerkadal. 

[annonse]
Det er foreløpig uklart når det vil bli gjort forsøke på å lokalisere og hente opp personen som man antar befinner seg nede i vatnet.

– Den savnede føreren og hjullasteren er ennå ikke funnet og politiet planlegger nå hvordan man skal gå fram i det videre letearbeidet. Ulykken har skjedd i et område som er vanskelig tilgjengelig, i tillegg til at vannet er isbelagt, sier Bjerkadal.

Smibelgvatn ligger 508 meter over havet, helt sør i Rødøy kommune, noen kilometer sør for Øresvik.

Ulykken skjedde i forbindelse med pågående anleggsarbeid utbyggingen av Smibelg og Storåvatn kraftverk. Det er Hæhre som er hovedentreprenør på prosjektet, på vegne av Helgeland Kraft og Salten Kraftsamband.

Kart: Kartverket

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.