Foto: Roger Marthinsen

8703 elever får tilbud om skoleplass

Skrevet av Hedda Hiller
09.07.2019 15:42 - OPPDATERT 09.07.2019 17:02

I overkant av 8700 elever i Nordland har i dag fått tilbud om skoleplass. De lokale tallene blir ikke klare før i morgen.

I overkant av 8700 elever får i dag tilbud om plass på videregående skoler i Nordland. Svarfristen for disse er 15. juli.

– Selv om man har forhåndssvart vil jeg oppfordre alle til å gå inn på vigo.no for å sjekke og forsikre seg om at man har svart innen fristen, sier assisterende utdanningssjef i Nordland Merethe Schjem.

Søkere som ikke kommer til å benytte seg av tildelt skoleplass må også gi melding til inntakskontoret slik andre kan få glede av de ledige plassene. Melding om at du ikke tar imot tildelt kan du sende til [email protected]

Naturbruk populært

Det som er litt spesielt i år er at interessen for naturbruk  med landbruks/fiskeri-/ og oppdrettsfag har økt sterkt blant elevene.

– Dette så vi konturene av i fjor, men trenden er forsterket i år med stor søkning til disse fagene, sier Schjem.

Andreinntak 30. juli

De som ikke har fått tilbud om skoleplass eller står på venteliste til et høyere prioritert skole-/fagønske får en ny sjanse 30. juli. Da gjennomføres andre inntaksrunde.

– De lokale tallene blir ikke klare før i morgen, opplyser Merethe Schjem til Rana No. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.