Administrerende direktør i SpareBank 1 Helgeland, Hanne Nordgaard, uttrykker at hun er fornøyd med resultatet for første kvartal. Foto: Roger Marthinsen

93 mill. i pluss i sitt første kvartal – for tredje år på rad

Skrevet av Roger Marthinsen
29.04.2021 15:52 - OPPDATERT 29.04.2021 17:02

Sparebank 1 Helgelands første kvartalsresultat er identisk med resultatene fra første kvartal som "forgjengeren" hadde både i 2019 og 2020.

Etter første kvartal 2019 la Helgeland Sparebank frem et resultat på 93 mill. kroner før skatt. I fjor var resultatet etter første kvartal identisk med resultatet fra første kvartal året før. I år er det riktignok et nytt navn på banken; SpareBank 1 Helgeland – men resultat viser akkurat det samme som for de to foregående år: Et resultat før skatt på 93 millioner kroner.

– Resultatet for første kvartal viser stabil og god bankdrift, lave tap og høy innskuddsvekst som er en god start på det store endringsåret 2021, fra Helgeland Sparebank til SpareBank 1 Helgeland. Overgangen til å bli en del av en sterk bankallianse har gått bra for både ansatte og kunder, der vi sikrer lokalt eierskap og styring og nærhet til våre kunder på Helgeland, sier administrerende direktør i SpareBank 1 Helgeland, Hanne Nordgaard.

Banken melder at resultatet viser en basisdrift i banken som er solid og sterk.

– Utviklingen i rentenettoen er som foventet og kostnadsutviklingen er sunn og bærekraftig. Banken har lave tap på utlånene til kunder, og det jobbes kontinuerlig og systematisk med å øke effektivitet og lønnsomheten for å være rigget for fremtidige forventninger fra kunder og investorer.

– Selv om endringer alltid er utfordrende, har undersøkelser og tilbakemeldinger vist at over 90 prosent av kundene våre er positive eller nøytral til de endringene vi har gjort, sier Nordgaard.

Regnskapet for 1. kvartal inneholder også en del endringskostnader som er påløpt i arbeidet med å endre Helgeland Sparebank til SpareBank 1 Helgeland. Banken oppgir at man er godt innenfor de planlagte rammene som ble vedtatt av bankens styre i mars 2019.

Helgeland Sparebank endret formelt navn til Sparebank 1 Helgeland, den 15. mars. Den fulle sammensmeltingen med SpareBank 1 Nord-Norges virksomhet på Helgeland skjer i oktober. 

–Vi ser fram til å bli en samlet organisasjon og ønske velkommen alle helgelendinger i SpareBank 1 Nord-Norge som i oktober blir kunde hos oss, sier Nordgaard.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.