Åga IL slo Innstranda 2-0 på Sagbakken, og sikret seg for første gang plass i cupen. Foto: Roger Marthinsen

Åga IL fikk Bodø/Glimt i historisk cupkamp

Skrevet av Roger Marthinsen
11.04.2019 14:15 - OPPDATERT 11.04.2019 17:02

Åga IL skal møte Bodø/Glimt i den første cupkampen i klubbens historie.

Norges Fotballforbunds oppsett til den første cuprunden er klart. Og for Åga IL, som for første gang i klubbens historie skal spille i cupen, blir det eliteseriemotstand:

Laget er satt opp med hjemmekamp mot Bodø/Glimt. Kampen skal spilles enten 1. mai eller 2. mail 

– Jeg regnet med at det ble Glimt. Nå satser vi på at kampen skal spilles på Hauknes, og at det blir masse action der ute, sier Åga IL-trener Frode Hauge til Rana No. 

Åga IL kvalifiserte seg til cupen for første gang i klubbens historie, ved å slå Sandnessjøen 2-1 borte i Sandnessjøen i den første kvalik-runden, for så å slå Innstranda 2-0 på Sagbakken sist helg. 

Det nærmeste Åga IL har vært å komme med i cupen tidligere, og eneste gang laget har spilt kvalik før i år, var i 1994. Åga IL kom da med i kvalikrunden, etter at de endte på 4. plass i HeSa-serien i 1993. I kvaliken våren 1994 røk laget ut med tap 0-3 mot Mosjøen.

Etter at cupbilletten var sikret sist søndag, var Rosenborg laget som sto øverst på ønskelista for en del av spillerne. Trener Frode Hauge ønsket seg et lag fra heimtraktene i Østfold; moderklubben Fredrikstad eller erkerivalen Sarpsborg 08.

Laget som slo ut Rana FK, Rørvik, får Rosenborg på besøk. Fredrikstad skal spille borte mot Sparta Sarpsborg, mens Sarpsborg 08 skal spille borte mot Sprint Jeløy.

For Martin Bjørnbak og Molde venter bortekamp mot Eide og Omegn. For Joachim Olufsens Ranheim ble det bortekamp hjemme i Trondheim, mot Kolstad.

Adrian Olsen Teigen og Levanger skal spille borte mot Steinkjer. Arendal, der vi finner nesnaværingen Ulrik Berglann, skal spille borte mot Vindbjart. Nardo, der vi finner en annen nesnaværing; Vebjørn Walnum Vinje, skal spille borte mot NTNU.

Totalt er det det 128 lag som skal spille 64 kamper i 1. runde. Kampene skal spilles 1. eller 2. mai. 

1. rundekamper med nordnorske lag involvert: 

Åga – Bodø/Glimt
Junkeren – Strømmen
Melbo - Mjølner
Skjervøy - Tromsdalen
Bardufoss eller Landsås - Harstad
Fløya - Senja
Porsanger – Alta
Norild - Tromsø

Her finner du hele oppsettet for 1. runde.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.