Åtte dødsfall etter alvorlige hendelser er, hittil i år, registret ved Nordlandssykehuset. Det er så langt ikke påvist svikt i behandlingen i noen av sakene. Foto: Erik Veigård / NTB

Åtte dødsfall etter alvorlige hendelser

Så langt i år er det registrert ni alvorlige hendelser ved Nordlandssykehuset. I åtte av sakene har pasienten dødd som følge av hendelsen.

Tallene er offentliggjort i forbindelse med en rapport om tilsynssaker, som ble behandlet av sykehusets styre tirsdag, skriver Avisa Nordland.

Sakene er meldt til Statens helsetilsyn. I flere tilfeller er sakene oversendt Statsforvalter. Det er så langt ikke påvist svikt i behandlingen i noen av sakene, ifølge rapporten.

Av oversikten framgår det blant annet at en pasient døde etter overdosering av cytostatika, altså cellegift, en annen av hjerneskader etter intubasjonsproblemer, mens en kreftpasient døde etter en uventet forverring.

Mer om sykehus – få med deg disse sakene:

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.