Åtte tilbud på elektrojobben i Liafjellet-Olvikvatnet

Skrevet av Hedda Hiller
22.11.2019 13:41 - OPPDATERT 22.11.2019 17:01

Styrer mot ferdigstillelse i slutten av 2020.

Statens vegvesen åpnet tilbudene torsdag 21. november. Nå er det klart at åtte entreprenører vil installere elektro i prosjektet FV17 Liafjellet–Olvikvatnet. 

– Vi er godt fornøyd med antallet tilbud vi har mottatt. Det sikrer god konkurranse om jobben. Nå skal vi gjennomgå dem alle, og tar sikte på å signere kontrakt i midten av desember, sier byggeleder Thor-Ole Stensøy i Statens vegvesen.

Kontrakten omfatter alt av elektro og automasjon i de to tunnelene i prosjektet, inkludert nødstasjoner, nødnett og samband til Vegtrafikksentralen (VTS). Installasjonsarbeidet er ventet å ta om lag ett år.

Her er tilbudene: 
 

Tunnelene står nå klare til elektroinstallasjonen.

På nyåret blir den siste kontrakten i prosjektet lyst ut. Det dreier seg om cirka 300 meter vei i dagen lengst sør på prosjektstrekningen. Her gikk det i september 2018 et større skred, som har gitt et betydelig merarbeid. Denne delen av veianlegget er derfor tatt ut av den opprinnelige kontrakten.

–Prosjektet er forsinket hovedsakelig grunnet skredet som rev deler av fylkesveien med seg på havet. Nå styrer vi mot ferdigstillelse og åpning av det nye veianlegget mot slutten av 2020, sier Stensøy.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.