Foto: Lønne studio.

Adam får målt seg med Norges beste

Skrevet av Redaksjonen
09.08.2020 18:55 - OPPDATERT 10.08.2020 07:32

Rana-talentet Adam Håkonsen (14) får vise muskler mot de beste spillerne i landet i Porsgrunn.

Adam Håkonsen (14) deltar nå på Equinor talentleir i Porsgrunn.

I følge en er spillerne som er plukket ut til å delta på leiren blant landets beste, i alderen 14 til 16 år. Etter en tøff vår med mye egentrening får Rana-talentet endelig spilt i regi av Landslagsskolen.

– Det er kult å endelig få deltatt på leiren, sier Adam Håkonsen, som er keeper hos Rana FK. 

Det har vært mye oppmerksomhet rundt frafall i fotballen ettersom COVID-19 la mange begrensninger på treningsmuligheten. Men Rana-spiller Adam Håkonsen har klart å holde ferdighetene vedlike gjennom våren og sommeren.

– Jeg føler jeg har trent veldig bra under korona. Uttaket til Sarpsborg, og etter hvert Porsgrunn ga meg en stor «boost» og motivasjon for å trene enda hardere, sier han.

Nå er han klar for å vise seg fra sin beste side under talentleiren i Porsgrunn.

– For meg betyr Equinor talentleir veldig mye. Særlig etter all innsatsen jeg har lagt ned for å oppnå dette, sier Adam.

Godt å få gjennomført leiren

NFF Landsslagskolen som støttes av Equinor Morgendagens Helter handler om å videreutvikle de beste fotballtalentene vi har her i landet, for å kunne få frem fremtidens landslagsspillere. Mange av de spillerne som deltar på Equinor talentleir vil være aktuelle for U-landslagsspill utover høsten.

[annonse]
− På Equinor talentleir ser vi at spillerne vokser ved at de får trene sammen med de beste i sin aldersgruppe. De blir også veiledet av noen av de mest kompetente trenerne som fotball-Norge kan tilby. Adam har virkelig bitt godt fra seg på leiren. Det er ingen tvil om at disse guttene har holdt formen ved like i koronaperioden, og det er slike forbilder vi ønsker å støtte slik at de kan ta steget videre, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor Morgendagens Helter.

Høyaktuelle landslagspillere

På leiren deltar rundt 150 av de mest lovende fotballtalentene i Norge: G15 og G16-landslaget, to skyggelandslag bestående av talenter som er høyaktuelle for landslagsspill på G15 og G16, og to tropper med spillere fra G14. Det har blitt lagt ned et enormt stort arbeid de siste årene for å utvikle unge fotballspillere i Norge, og dette har også gitt gode resultater på de internasjonale rankingene. Arbeidet med å utvikle talentfulle fotballspillere skal forsterkes enda mer slik at vi også i fremtiden kan ha slagkraftige landslag.

− Arbeidet med å utvikle fotballspillere er en langsiktig prosess, og vi er nødt til å gi et godt tilbud til de spillerne som ønsker å pushe seg selv for å kunne nå toppen. Vi har over tid sett at modellen vår med Landslagsskolen gir gode resultater, og flere av de som nå er etablerte toppspillere har vært innom vår modell. Dette inspirerer oss til å fortsette med talentutvikling, sier Håkon Grøttland, leder for spiller- og trenerutvikling i NFF.

Talentleieren som vanligvis går av stabelen i juni er nøye tilrettelagt for å opprettholde smittevernreglene.

Fakta om Equinor talentleir for gutter 2020: 

  •   Talentleir for Norges mest lovende fotballspillere mellom 14 og 16 år.
  • Arrangeres i perioden 8.- 12. august på Urædds treningsfelt i Porsgrunn.   
  • Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinor sitt talentprogram Morgendagens Helter hvor selskapet støtter talentutvikling innenfor idrett, kultur og realfag. 
  • ·Øverste nivå i Norges fotballforbunds Landslagsskole, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.