E6 over Saltfjellet er stengt for resten av dagen. Foto: Statens vegvesen web-kamera

Advarer folk mot å legge ut på kjøretur

Skrevet av Roger Marthinsen
03.01.2020 16:25 - OPPDATERT 04.01.2020 07:00

Ille forhold i dag – kan bli enda verre i morgen. Vegvesenet fraråder folk fra å prøve og finne omkjøringsmuligheter.

Vegtrafikksentralen i Nord-Norge ber folk om å forberede seg på tøffe og skiftende vær- og føreforhold i helga, og Statens vegvesen ber nå folk om å tenke seg om før de legger ut på kjøretur. 

E6 er stengt over Saltfjellet etter en fredag med mye dårlig vær. Og i morgen kan det bli enda verre.

– Vi har ikke grunn til å gå ut med en generell oppfordring om å holde seg hjemme, og forholdene varierer selvsagt. Men dette er nok helga for å tenke seg ekstra om før man planlegger turer, særlig via fjelloverganger, sier driftsleder Siril Veiåker-Nilsen på Vegtrafikksentral nord. 

Hun minner om at selv om det kan være fullt forsvarlig å legge ut på en kjøretur i ettermiddag og kveld, er det ventet vanskeligere vær flere steder i morgen.

– Det viktigste er at de som velger å kjøre, er forberedt på at forholdene kan forandre seg. Kanskje blir det vanskelig å komme seg dit du planlegger, og folk må i alle fall ta med seg rikelig med drivstoff, varme klær, mat, drikke – og en god porsjon tålmodighet, er oppfordringen fra Siril Veiåker-Nilsen.

– Problemet er at vi sjelden kan si noe sikkert om når vegene åpnes igjen, og særlig ikke for dagene som kommer.

Fredag ettermiddag er E6 over Saltfjellet i Nordland stengt, etter å ha vært åpen for kolonnekjøring en periode i formiddag. Vegen vil ikke bli åpnet i kveld. I tillegg er fylkesvegen over Beiarfjellet i Nordland stengt og flere ferjeavganger innstilt på grunn av uværet.

Vegtrafikksentralen advarer videre mot at folk begynner å forsøke seg på omkjøringsveier, for eksempelvis E6 over Saltfjellet.

– Det anbefales ingen omkjøring, verken via Sverige eller via fv 17 og fergesambandene, slik været er nå. Det er i tillegg meldt dårligere utover ettermiddagen og kvelden, melder Vegtrafikksentralen Nord. 

[annonse]
Nb! På 175.no finner du til enhver tid oppdatert informasjon om hvilke veger som er stengt eller har kolonnekjøring.

Les også:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.