E6 over Saltfjellet er stengt for resten av dagen. Foto: Statens vegvesen web-kamera

Advarer folk mot å legge ut på kjøretur

Skrevet av Roger Marthinsen
03.01.2020 16:25 - OPPDATERT 04.01.2020 07:00

Ille forhold i dag – kan bli enda verre i morgen. Vegvesenet fraråder folk fra å prøve og finne omkjøringsmuligheter.

Vegtrafikksentralen i Nord-Norge ber folk om å forberede seg på tøffe og skiftende vær- og føreforhold i helga, og Statens vegvesen ber nå folk om å tenke seg om før de legger ut på kjøretur. 

E6 er stengt over Saltfjellet etter en fredag med mye dårlig vær. Og i morgen kan det bli enda verre.

– Vi har ikke grunn til å gå ut med en generell oppfordring om å holde seg hjemme, og forholdene varierer selvsagt. Men dette er nok helga for å tenke seg ekstra om før man planlegger turer, særlig via fjelloverganger, sier driftsleder Siril Veiåker-Nilsen på Vegtrafikksentral nord. 

Hun minner om at selv om det kan være fullt forsvarlig å legge ut på en kjøretur i ettermiddag og kveld, er det ventet vanskeligere vær flere steder i morgen.

– Det viktigste er at de som velger å kjøre, er forberedt på at forholdene kan forandre seg. Kanskje blir det vanskelig å komme seg dit du planlegger, og folk må i alle fall ta med seg rikelig med drivstoff, varme klær, mat, drikke – og en god porsjon tålmodighet, er oppfordringen fra Siril Veiåker-Nilsen.

– Problemet er at vi sjelden kan si noe sikkert om når vegene åpnes igjen, og særlig ikke for dagene som kommer.

Fredag ettermiddag er E6 over Saltfjellet i Nordland stengt, etter å ha vært åpen for kolonnekjøring en periode i formiddag. Vegen vil ikke bli åpnet i kveld. I tillegg er fylkesvegen over Beiarfjellet i Nordland stengt og flere ferjeavganger innstilt på grunn av uværet.

Vegtrafikksentralen advarer videre mot at folk begynner å forsøke seg på omkjøringsveier, for eksempelvis E6 over Saltfjellet.

– Det anbefales ingen omkjøring, verken via Sverige eller via fv 17 og fergesambandene, slik været er nå. Det er i tillegg meldt dårligere utover ettermiddagen og kvelden, melder Vegtrafikksentralen Nord. 

Nb! På 175.no finner du til enhver tid oppdatert informasjon om hvilke veger som er stengt eller har kolonnekjøring.

Les også:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.