FLERE DREPT HVERT ÅR: Som trafikant har du plikt til å hjelpe et dyr som åpenbart er skadet eller hjelpeløst, skriver Vegtrafikksentralen. (Illustrasjonsfoto) Foto: Roger Marthinsen

Advarer mot beitedyr i vegen

Skrevet av Silje-Tamara Rojas
19.07.2019 12:41 - OPPDATERT 19.07.2019 17:02

Vegtrafikksentralen advarer mot sau og rein som trekker ut i vegbanen og inn i tunneler for å kjøle seg ned.

– På sommeren får vi nesten daglig inn meldinger og dyr som beveger seg på og langs vegen, når det blir ekstra varmt trekker disse ofte inn i tunnelene for å kjøle seg ned. Dette byr på farlige situasjoner i og like utenfor tunneler, sier Siril Veiåker Nilsen på Vegtrafikksentralen i Region nord i en pressemelding. 

Meldinger om beitedyr på «ville veger» kommer inn fra hele Nord-Norge i løpet av sommeren. De siste dagene har VTS fått melding om reinflokk på rv. 94 Kvalsund bru og utenfor E6 Storvikatunnelen, Alta, og sauer langs rv. 80 Tørresvik, Nordland.  

 –Vi oppfordrer trafikantene til å være særlig oppmerksomme i områder hvor det er skiltet om fare for å møte beitedyr og vilt. Det er ikke alltid like lett å få øye på dyr som beiter i vegkanten. Da kan det være lurt å senke hastigheten, sier Nilsen.

Meld fra til politi eller eier

Hvert år blir et stort antall dyr drept på vegene. Som trafikant har du plikt til å hjelpe et dyr som åpenbart er skadet eller hjelpeløst. Hvis det er snakk om beitedyr eller storvilt, og det ikke er mulig å yte god nok hjelp, skal du varsle eieren eller politiet.

Plikten til å hjelpe skadde dyr er hjemlet i vegtrafikkloven og lov om dyrevelferd.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.