Flere personer har meldt at de har mottatt venneforspørsel eller beskjed om at man har vunnet fine premier hos Scandic Meyergården. Det er imidlertid ikke Meyergården som står bak, men noen som misbruker hotellets navn.

Advarer mot falske henvendelser fra Meyergården

Skrevet av Roger Marthinsen
23.01.2021 21:38 - OPPDATERT 24.01.2021 07:02

Falsk profil på Facebook: – Det er ikke vi som sender ut disse venneforespørslene.

Flere personer har i det siste mottatt Facebook-venneforespørsel fra Scandic Meyergården. Noen har fått melding om at de har vunnet premier. Problemet er at det ikke er Scandic Meyergården som stor bak dette.

– Dette er ikke en profil som tilhører oss, og vi ber om at alle som mottar en slik forespørsel avviser den og rapporterer inn profilen, sier Scandic Meyergårdens markedssjef Rune Devig Anderassen.

– Folk har fått beskjed om at de har vunnet noe, og bes oppgi opplysninger som kontonummer og liknende. Vi har bare en ting å si; ikke gjør det! Det er som sagt ikke vil som har sendt ut dette, mens noen som utgir seg for å være Scandic Meyergården, sier Devig Andreassen. 

For ikke lenge siden ble også Ranahytta utsatt for noe tilsvarende, da det ble sendt ut falske venneforespørsler og vinner-meldinger fra Ranahytta. Oppfordringen fra Ranahytta var da den samme som Devig Andreassen og Scandic Meyergården gir i kveld: 

– Vår konto har dessverre vært utsatt for svindel. Det sendes i disse dager ut falske venneforespørsler fra Ranahytta. Ikke godkjenn disse og for all del, ikke oppgi personlige opplysninger!!!

På Facebook finner man også den falske Meyergården-profilen. Der er det siste innlegget en konkurranse hvor man kan vinne takeaway for to. Det man må gjøre for på delta er å legge igjen en kommentar i kommentarfeltet – og registrere seg på det som fremstilles som "det offisielle nettstedet Scandic Meyergården". Klikker man på denne lenken, kommer man til en side som fremstilles å være Meyergårdens, med beskjed om at man har vunnet:

"Gratulerer til de av dere som er valgt som vinnere .. vennligst registrer deg her så jeg enkelt kan behandle premien din."

Falsk og ekte: Ved første øyekast er headingen på Facebook ganske lik. For ordens skyld; den falske sidetoppen øverst, den ekte nederst.

[annonse]
For å få premien må man registrere seg, og med registreringen følger følgende anmodning: "

"Hvis du blir bedt om å fylle ut bankdetaljer, vennligst fyll ut, da dette er en betingelse for å få vinners referansenummer. Scandic Meyergården er det offisielle nettstedet, så du trenger ikke å bekymre deg for sikkerheten til dataene dine. og gratis registrering".

Kikker man på webadressen til siden ser man imidlertid raskt at det ikke er hotellets web-side. Og et klikk på registrer deg fører til en side der det første man blir bedt om for å komme videre, er å registrere kontonummer. 

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.