Kart: Meteorologisk institutt / ikoner Rana No

Advarer mot svært stor skredfare

Skrevet av Roger Marthinsen
03.04.2021 11:46

– Været fortsetter å hamre innover regionen.

Varslingstjenesten Varsom.no har sendt ut varsel om skredfare på rødt nivå for regionene Helgeland og Svartisen.

– Skredfaren øker og store naturlig utløste skred ventes i høyfjellet. Været fortsetter å hamre innover regionen med store nedbørmengder og kraftig vind, melder Varsom.

– Det er stor pålagring av fokksnø i leområder. Skredene ventes å løsne enten innad i den ferske fokksnøen eller i de vedvarende svake lagene. Stigende temperaturer gjør at det ventes våte, naturlig utløste skred opptil rundt skoggrensen. Unngå løsne- og utløpsområder, lyder advarselen, som altså gjelder varslingsregionene Helgeland og Svartisen. Varslingsregion Helgeland inkluderer blant annet Okstindan og deler av Sjonfjellet, mens region Svartisen inneholder blant annet Rana-regionen med Saltfjellet, Lurøy, og Rødøy. 

Yrs varvarsel for dagene som kommer byr forøvrig på samme værtype som har preget påsken; lave temperaturer og en god del nedbør i form av sludd, snø og regn. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.