Illustrasjonsfoto: Bård Asle Nordbø

Advarer mot vanskelige kjøreforhold

Statens vegvesen advarer mot at det kan bli svært vanskelige kjøreforhold og stengte veger i flere deler av landeti dagene som kommer.

Det blir ekstremt mye regn sør i Trøndelag og i Møre og Romsdal onsdag og torsdag, og nå har ekstremværet fått navnet Gyda. 

– Vedvarende regn gjør at vi venter at flere stasjoner kan få rekord for døgnnedbør for januar. Det er også mildt for årstida, slik at all nedbøren som faller, er ventet som regn også høyt til fjells, heter det på met.no.

Ifølge NVE og Meteorologisk institutt vil vind, mildvær og mye nedbør kunne føre til flom og skred i både Rogaland, Vestland, Møre og Romsdal, Trøndelag, nordlige deler av Innlandet og Ofoten i Nordland fram til torsdag. Det er også sendt ut farevarsel om glatte veier, rasfare og vind for blant annet Nord-Helgeland. 

Statens vegvesen følger situasjonen nøye og er i tett dialog med entreprenører og andre beredskapsmyndigheter.

– Vi står ovenfor en potensielt svært krevende værsituasjon. Statens vegvesen har iverksatt ekstra overvåking og beredskap, og vi koordinerer tett med andre beredskapsmyndigheter. Vegtrafikksentralene våre vil informere trafikanter og publikum om hendelser, redusert framkommelighet og stengte veger, sier Nils Karbø, avdelingsdirektør for trafikkstyring og beredskap i Statens vegvesen.

Han ber publikum i de berørte områdene følge nøye med på informasjon om vær- og trafikksituasjonen.

– Følg med på værmeldingene, sjekk trafikkmeldinger fra Statens vegvesen, lytt til radio og følg med på hva mediene rapporterer. Publikum kan også følge med på oppdaterte varsel fra varsom.no, oppfordrer Karbø.

– Publikum bør vurdere ekstra nøye om de må ut å kjøre, eller om de kan la bilen stå.

Dersom du vil holde deg oppdatert på om veier er åpne eller stengt, båtsamband er innstilt med mer, finner du forløpende oppdatert trafikkinformasjon fra Statens vegvesen her

[annonse]
---–

 

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.