Foto: Statens Vegvesen

Advarer om vanskelige kjøreforhold og vegstenginger på kort varsel

Statens vegvesen advarer om svært vanskelige kjøreforhold og stengte veger i deler av Nord-Norge de neste dagene.

Det krevende været i Nord-Norge fortsetter i store deler av landsdelen. NVE og Meteorologisk institutt varsler vind opp i storm styrke, raskt stigende temperatur og store nedbørsmengder, særlig på søndag. Det melder Statens Vegvesen i en pressemelding i ettermiddag.

Værforholdene gjør at faren øker for alle skredtyper, både flom-, jord- og sørpeskred. Varslene strekker seg fra Salten i sør til Vest-Finnmark i nord. Det er ventet at de største utfordringene på vegene vil være i Ofoten, sør-Troms og deler av indre Troms.

– Basert på farevarslene fra NVE og Meteorologisk institutt er vi i Statens vegvesen forberedt på at situasjonen på vegene kan bli svært utfordrende, sier avdelingsdirektør Unni Gifstad i Statens vegvesen.

(Saken fortsetter under bildet)

Avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Unni Gifstad, anbefaler folk å la bilen stå.

–  I Ofoten, sør-Troms og deler av indre Troms kommer det til å bli svært vanskelige kjøreforhold og problemer med å komme fram på vegene. Her oppfordrer vi folk om å la bilen stå. Veger kan bli stengt på kort varsel, og det vil være reell fare for å ikke komme fram dit man skal, og heller ikke hjem igjen, sier Gifstad. Også i resten av Nord-Norge kan veger bli stengt på grunn av værsituasjonen.

På Helgeland har vi rikelig med varseltrekanter å forholde oss til de neste dagene i følge yr.no. I dag er det farevarsel på gult nivå for sørpeskredfare og oransje nivå for betydelig snøskredfare. Søndag og mandag får disse selskap av gule trekanter for flomfare og kraftige vindkast - vindstyrken ventes å nå over 20 m/s ut mot kysten -  og rødt varsel for stor snøskredfare.

Det meldes for øvrig om fare for snøfokk og fokkskavler å E6 Saltfjellet og fare for dyr på Fv 7458 Lønsdal og E6 strekningen Masternes - Bleikens i Saltdal.

Videre melder Vegtrafikksentralen nord at det er glatt E6 mellom Bolna og Korgen - og E12 til Umbukta. De er ute og strør, men det regner og det fryser til is med en gang det treffer bakken.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Det er med andre ord bare å være ytterst forsiktig og aller helst følge vegvesenets anmodning om å holde seg hjemme. 

Gifstad oppfordrer alle som må ferdes på vegene om å holde seg oppdatert på de siste værvarslene, og situasjonen på vegene. Trafikkinformasjon for riks- og fylkesveger i Nordland og Troms og Finnmark, finnes her: 

Vegvesen.no/trafikk. Trafikkmeldingene her er alltid oppdatert.
@vtsnord på Twitter
Publikumstelefon 175

Saken fortsetter under annonsen.