Kart: Meteorlogisk institutt

Farevarslene hagler!

Skrevet av Roger Marthinsen
19.01.2020 09:01 - OPPDATERT 20.01.2020 11:41

Nytt, søkkvått væromslag på gang. Vanskelige kjøreforhold, stengte veier, rasfare, flomfare og snøfokk i vente.

Veitrafikksentralen Nord har gått ut og advart alle trafikanter mot de kjøreforholdene vi har i vente på Helgeland og i Salten.

– Ut fra de farevarslene vi nå mottar fra Meteorologisk institutt, ser det ut som de store nedbørsmengdene lar vente på seg til mandag ettermiddag, med alt som følger med, melder Veitrafikksentralen Nord søndag ettermiddag.

Og med "alt som følger med" peker sentralen på blant annet stengte veier og vanskelige kjøreforhold, samt snøskred- og jordrasfare mange steder i Nord-Norge. 

Etter en kort periode med pent, kaldt vær, kommer det nemlig nå et nytt væromslag, der vi skal få samme type vær som vi stort sett har hatt de siste tre ukene:

Mildt og regn. Og i følge Yr; mye regn! Så mye at man har sendt ut farevarsel for Nord-Helgeland for uvanlig mye regn, flomfare, jordskredfare, snøskredfare, kraftog vind (kysten) og også fare for kraftig snøfokk!

Temperaturen skal stige til plussgrader i dag, søndag, og det skal komme nedbør i form av sludd og regn.

Mandag skal slusene virkelig åpne seg; det kan komme over 100 millimeter regn i løpet av døgnet. Temperaturen skal stige opp til rundt syv grader. Og som om det ikke var trivelig nok med høljeregn,. så skal nedbøren akkompagneres av stiv kuling i innlandet av Nord-Helgeland, mandag kveld. 

Regnværet skal forsette også tirsdag, og også da skal det tidvis blåse friskt. Dette døgnet skal temperaturen også synke enkelte steder, slik at nedbøren kan komme som snø. I kombinasjon med stiv kuling kan dette gi snøfokk flere steder i Nordland, advarer Meteorlogisk institutt. 

Onsdag kan det bli et lite gløtt av opphold – før det igjen skal begynne å hølje ned fra natt til torsdag og frem til natt til neste søndag. 

-----

Les også:

Les også:
 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.