Foto: Roger Marthinsen

– Alkotest er ikke nødvendig – han er dritings!

Skrevet av Roger Marthinsen
05.06.2020 19:59 - OPPDATERT 06.06.2020 07:00

Mannen nektet å følge publikums oppfordring om å sette fra seg bilen og kjørte hjem i åpenbar beruset tilstand.

Politiet fikk i kveld tips om en mulig promillekjøring fra publikum. Personer hadde sett en mann i 40-årene som fremsto beruset, kjøre til en butikk. På butikken handlet han alkohol.

Da han skulle kjøre hjem igjen etter handleturen forsøkte to personer å anmode mannen om ikke å kjøre, ettersom han fremsto åpenbart beruset. Mannen hørte ikke på dette, og kjørte hjem. Dermed ble politiet tilkalt og en patrulje fra Mo i Rana politistasjon rykket ut. Og fremme på mannens bopel fant de en person som fremsto tydelig beruset, opplyser operasjonsleder ved Nordland politidistrikts operasjonssentral, Ivar Bo Nilsson.

– Jeg spurte om det var tatt alko-test av mistenkte. Patruljen rapporterte da tilbake at alkotest ikke var nødvendig ettersom "han er dritings". Så mannen ble tatt med fra bopel og til blodprøvetaking, sier Nilsson.

Operasjonslederen sier videre at politiet har vitner til at mannen skal ha kjørt i beruset tilstand både til og fra butikken. 

– Vi har en god beskrivelse fra vitner om dette. Nå vil blodprøven avdekke eventuell promille, men vi har god grunn til å anta at mannen var beruset. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.