Foto: Karoline O. Pettersen

Innstiller det det meste av bussruter – ingen skoleskyss torsdag

Uvær og farlig glatte veier gjør at Boreal innstiller all skoleskyss og det meste av busstrafikken i morgen. Værforbehold og kanselleringer på flere båtruter.

Rana kommune har mottatt melding fra Boreal om at all skoleskyss er innstilt i morgen, torsdag 13. januar. Dette på grunn av uvær og dårlige kjøreforhold.

Dette opplyser Rana kommune i en pressemelding onsdag kveld.

I løpet kvelden vil ansatte, foresatte og elever få melding fra kommunen om at det ikke blir skoleskyss i morgen. Skoleskyss til elever med særlige behov er ikke berørt, og går som vanlig.

Skolene i Rana vil holde åpent som normalt torsdag, men det føres ikke fravær for elever som ikke kommer seg på skolen på grunn av innstilt skoleskyss.

Skoleskyss er forøvrig ikke de eneste rutene som innstilles i morgen.

– På bakgrunn av værmeldinger og kjøreforhold, ekstremværet Gyda, innstiller Boreal det aller meste av busstrafikk i Lofoten, Vesterålen  Ofoten og Indre Helgeland fra i ettermiddag (onsdag) og hele torsdag, melder Nordland fylkeskommune i en pressemeldiing i kveld. 

– nSikkerheten kommer alltid først i Boreal Buss og sikkerheten for passasjeren naturligvis øverst. Værmeldingene er lik for starten av dagen i morgen og derfor innstiller Boreal det meste av bussrutene også i morgen, står det i informasjonen som fylkeskommunen har sendt ut i kveld. 

De eneste bussrutene som skal gå som normalt i morgen er linje 1 og linje 2 i Mo i Rana. 

For båttrafikken kan det bli kanselleringer også i morgen. Det er i kveld tatt værforbehold på alle avganger i sambandet Nesna-Nesnaøyene og for hurtigbåtruta i Lurøy (MS Nesøy). Nordlandsekspressens avgang fra Sandnessjlen til Bodø i morgen tidlig er kansellert. 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
--------–

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.