Allan Berg forlater stillingen som miljøvernrådgiver i Rana kommune, og blir prosjektleder hos Rana Utviklingsselskap. Foto: Roger Marthinsen

Allan er en av RUs nye prosjektledere

Av Roger Marthinsen
09.07.2018 13:31 - OPPDATERT 09.07.2018 20:32

Allan Berg forlater stillingen som miljøvernrådgiver i kommunen og blir prosjektleder i Rana Utviklingsselskap.

Allan Berg er sammen med Knut Støre Brinchmann, ansatt som prosjektledere i Rana Utviklingsselskap AS (RU). Dette melder selskapet i en pressemelding.

– Rana Utviklingsselskap står foran flere store utviklingsoppgaver og har i den forbindelse gått til ansettelse av to prosjektledere, sier styreleder Arve Ulriksen.

Mastergrad i statsvitenskap

Allan Berg trer inn i en 100 prosjektlederstilling i høst. Berg kommer fra stillingen som miljøvernrådgiver i Rana kommune, hvor hans arbeidsoppgaver hovedsakelig var tilknyttet utvikling og forvaltning av klima, miljø og natur.

Berg har sin utdanning fra Universitetet i Roskilde, samt Nord Universitet og UIT. Han har utdanning innen lokalsamfunn og samfunnsplanlegging, men er også i gang med en mastergrad innen statsvitenskap.

– Allan Berg ønsker gjennom sin stilling i RU å bidra til en mer bærekraftig og robust utvikling av samfunnet og næringslivet i regionen. Han vil være en viktig ressurs for å sikre at RU holder fokus på det grønne skifte i vårt utviklingsarbeid, sier styreleder Ulriksen.

Bred bakgrunn fra nord og sør

Knut Støre Brinchmann starter i jobb hos RU den 1. august, og trer inn i en seks-måneders prosjektstilling.

Brinchmann har lang erfaring fra både privat og offentlig sektor. Han er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøgskole med spesialisering innen økonomistyring og markedsføring. Knut har i flere år jobbet både strategisk og operativt med innovasjon og regional utvikling gjennom sine tidligere stillinger, herunder informasjonsdirektør i NHO Reiseliv, underdirektør i Næringsdepartementet, daglig leder ved Papirbredden Innovasjon (Kunnskapsparken Buskerud), samt engasjement som seniorrådgiver i Futurum i Narvik, for å nevne noe.

– Knut vil gjennom sitt engasjement styrke utviklingsarbeidet i RU, sier styreleder Ulriksen.  

– Jeg er fornøyd med å ha fått disse to utviklingsressursene med på teamet, sier styreleder Arve Ulriksen.

Skal ansette direktør

Stillingen som administrerende direktør i RU ble i vår lyst ledig, etter at Henrik Johansen meddelte at han ikke vender tilbake til stillingen han har hatt permisjon fra for å jobbe med realiseringen av Polarsirkelen lufthavn.

Elleve personer, ti menn og en kvinne, har søkt jobben. Styreleder Arve Ulriksen har overfor Rana No sagt at man er i en prosess når det gjelder ansettelsen av direktør, men at ingen beslutning er tatt. 

Anita Sollie, som har vært konstituert i stillingen siden Johansen gikk ut i permisjon, har sagt opp sin stilling i RU og skulle egentlig slutte i selskapet den 1. juli. Sollie har imidlertid sagt ja til å stå i jobben frem til 1. oktober, mens styret jobber med å få ansatt ny direktør. 
 
 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.