To kjøretøy var involvert i ulykken på fylkesvei 17, like øst for Silatunnelen. Vogntoget ligger delvis under vann. Foto: Roger Marthinsen

Alvorlig trafikkulykke på Kystriksveien

Skrevet av Silje-Tamara Rojas
10.10.2019 12:38 - OPPDATERT 10.10.2019 19:30

Det foregår livreddende førstehjelp på en person på stedet. Vogntoget befinner seg delvis under vann.

En personbil med tilhenger og ett vogntog er involvert i en alvorlig trafikkulykke på fylkesvei 17 ved Flostrand i Rana, dette melder operasjonsleder i politiet, Kjetil Kaalaas.

– Nødetatene er på vei til stedet. Vi ber folk holde seg unna slik at nødetatene får iverksatt nødvendige helse- og sikkerhetstiltak, sier Kaalaas. 

Statens vegvesen melder at veien forbi ulykkesstedet er stengt inntil videre. 

Veitrafikksentralen Nord melder at Silatunnelen og Sjonatunnelen blir stengt som følge av dette. Det er ingen omkjøringsmuligheter på stedet. 

Et Seaking redningshelikopter forlater ulykkesstedet på Brensla. Foto: Roger Marthinsen

Foregår livredning på stedet 

Klokken 13:06 melder operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Kjetil Kaalaast at det nå foregår livreddende førstehjelp på en person på stedet.

Vogntoget befinner seg delvis under vann. Det vil bli sendt ned dykkere for å sjekke om det kan være flere personer inne i eller ved kjøretøyet.

– Vårt hovedfokus er å berge liv, dernest ivareta de som var involvert i ulykken, samt pårørende. Deretter vil politiet skaffe seg en oversikt over hendelsesforløpet. Vi har polititeknikere på vei til området og veien er foreløpig stengt for trafikk, sier Kaalaas. 

Redningsmannskaper har jobbet på stedet, og fylkesvei 17 kommer til å være stengt utover ettermiddagen. Foto: Roger Marthinsen

Bistås av Redningsselskapet

[annonse]
Politiet fikk melding om ulykken klokken tolv i dag og det ble iverksatt varsling av samtlige nødetater umiddelbart.

Redningsselskapet melder at RS OddFellow III er ved Sjona mellom Flostrand og Silatunnelen for å bistå etter at vogntoget delvis havnet i vannet. 

Foto: Roger Marthinsen

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.