Vanja Nilsen og Kenneth Pedersen i Ambolt Rock er snart klar med støttekonsert, hvor alle stiller opp gratis, og pengene går uavkortet til Hussein Hassan Mahmudis rettsak.

Ambolt Rock med storstilt veldedighetskonsert for Hussein: – Det er hjerterått å rive en far ut av en familie

Skrevet av Hedda Hiller
30.04.2021 16:00 - OPPDATERT 30.04.2021 17:38

Artister og arrangører stiller opp gratis i Teaterkafeen for å samle inn penger til Hussein Hassan Mahmudis rettsak.

I går skrev Rana No om Hussein Hassan Mahmudi som risikerer å bli sendt ut av Norge etter 13 år i landet. Tobarnsfaren og kona Fatima Jaghori kjemper nå sin livs kamp for at Fatima skal få beholde ektemannen, og sønnene pappaen sin.

Det har kostet både søvnløse netter og flere hundretusen i saksomkostninger og advokatsalær. Naboene har på under to døgn samlet inn - i skrivende stund - 72.000 kroner til Hussein og Fatima. 

Nå ønsker også konsertarrangøren Ambolt Rock å gjøre sitt for familien. 

– Ørjan Torbergsen er en av naboene deres, og vi samarbeider allerede om konserter på Teaterkafeen, hvor de stiller lokale, og vi utstyr. Dermed kunne det egentlig ikke passet bedre. Det skulle bare et lite hint fra Ørjan til, så heiv vi oss rundt, sier Vanja Nilsen i Ambolt Rock.

– Dette er uten tvil en sak som treffer folk. Jeg har fulgt saken, og har bidratt med litt, men har gjerne villet gjøre mer. Det er hjerterått å rive en far ut av en familie. Du kan jo tenke deg selv hvordan det ville vært å miste faren til barna dine etter 13 år i Norge. Det henger ikke på greip. Det koster oss så lite å gjøre dette, og betyr så mye for dem. 

– Spleisen går sykt bra, men familien fortjener også denne støtten fra ranasamfunnet. Nå får de se med egne øyne hvor mange som bryr seg.

Allerede er det klart at Bulle Baumann stiller på lyd, mens Elin Iren Storvolleng, Sven Henriksen, Thorleif Larsen, Jill Larsdotter, Kristian Granheim, Alexander Ytterøy og Benjamin Berthelsen har meldt seg som artister.

– Men vi har fortsatt plass til flere, så det er bare å ta kontakt. Konserten vil bli avholdt i andre halvdel av mai, sier Vanja Nilsen.

Hussein og Fatima selv er dypt rørt over støttekonserten.

[annonse]
– Vi vet ikke hvordan vi noensinne skal kunne takke alle som stiller opp for oss. Det er helt overveldende å være vitne til dette, og tårene bare renner. Vi er så takknemlige, sier Fatima Jaghori til Rana No.

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.