Foto: Jan Inge Larsen

Ap gjorde rent bord i Træna – Sp-kollaps i Rødøy

Skrevet av Roger Marthinsen
10.09.2019 00:08 - OPPDATERT 10.09.2019 14:55

Ligger an til ordførerskifte i begge kommuner. Rødøy kan få kvinnelig ordfører.

Arbeiderpartiet har rent flertall i Træna. Når alle stemmene er talt opp har partiet 66,1 prosent av stemmene. Fellesliste for Senterpartiet og Kristelig Folkeparti har fått 29,2 prosent, mens Helsepartiet har 4,7 prosent oppslutning.

Dette gir Ap 8 og felleslista 3 plasser i det nye kommunestyret i Træna. Og dermed ligger det an til et ordførerskifte, der Jan Helge Andersen overtar ordførerklubba etter Per Pedersen. 

Også i Rødøy har Ap gjort et godt valg, men der i samarbeid med KrF. Felleslista Ap/KrF har fått 46,2 prosent av stemmene i Rødøy, når alle stemmene er talt opp. Dette gir åtte av 17 plasser i kommunestyret.

Dersom Ap/KrF ender opp med ordføreren så blir Inger Monsen fra Jektvik, Rødøys neste ordfører.

Rødøy Fellesliste er nest størst med 28,9 prosent (5 plasser). Sp, som har hatt ordføreren i flere perioder, har falt sammen og ender på 16,6 prosent. Det gir tre av de 17 plassene. Mens Frp er minst i Rødøy med 8,9 prosent, som gir 1 plass i kommunestyret.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.