Foto: Hedda Hiller

Ap størst – men Hanne må trolig ha støtte fra andre for å beholde ordførerklubba

Skrevet av Roger Marthinsen
09.09.2019 22:53 - OPPDATERT 10.09.2019 14:59

Arbeiderpartiet med en overlegen oppslutning på 40,6 prosent av stemmene på Nesna.

Arbeiderpartiet topper på Nesna når 32 prosent av stemmene er talt opp mandag kveld. Partiet får 33,8 prosent av stemmene. Dette behøver imidlertid ikke være nok til at Hanne Davidsen får beholde ordførerklubba. Ap og Hanne må trolig ha støtte fra andre partier.

Borgerlig Fellesliste, som er mot vindkraftutbygging på Sjonfjellet, har fått 26,2 prosent av stemmene. 

Dermed så det ut til at vindmøllesaken kunne bli avgjørende for hvem som støtter hvem i Nesna. Felleslista har uttalt at de er mo vindmøllepark, mens Ap så langt har signalisert at de er positive, men vil kjøre en åpen prosess før man tar endelig standpunkt.

AP størst på Nesna

På slutten av valgnatten er Arbeiderpartiet fortsatt størst på Nesna. Når hundre prosent av stemmene er opptelt ender partiet med en overlegen oppslutning på 40,6 prosent av stemmene. 

Borgerlig Fellesliste ender med en oppslutning på 19,6 prosent, og Senterpartiet som tidligere mandag kveld ligger like bak Borgerlig Fellesliste, passerer likevel BFL og ender med en oppslutning på 23,1 prosent.  

Dette er dermed de tre store i Nesna, mens SV ender på 12,3 og MDG ender med en oppslutning på 4,4 prosent.  

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.