Kystriksveien åpnet igjen rundt klokken 12 i dag, mandag. Her fra stedet der bommen på Lia er plassert, omlag 500 meter nord for rasstedet, like etter at veien ble åpnet nå i formiddag. Foto: Rolf Olafsen

Raset er fjernet – Kystriksveien åpen igjen

Skrevet av Roger Marthinsen
08.01.2018 11:22 - OPPDATERT 13.01.2018 01:13

Etter å ha vært stengt i et drøyt døgn, ble Kystriksveien åpnet igjen like før klokken tolv.

Statens vegvesen har i formiddag inspisert rasområdet under Liatinden i Aldersundet, og konkludert med at det nå er forsvarlig å åpne veien igjen.

Dermed ble det gitt startsignal for at ryddingen av veien etter raset som gikk tvers over veien i morgentimene søndag, kunne starte opp like etter klokken 11. Like før klokken tolv kunne bommene heves, og trafikken kan igjen gå som normalt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Maskiner sto klare ved bommen på Lia, til å ta fatt på snøryddingen i formiddag. Foto: Frode Øwre

Maskiner var allerede på stedet i morges, slik at snøryddingen kunne starte umiddelbart etter at det ble gitt klarsignal for dette. Like etter klokken elleve ble det altså gitt grønt lys fra Statens vegvesen, og dermed gikk man i gang med oppryddingen.

En knapp time senere var rasstedet ryddet, og veien kunne åpnes.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 Raset som stengte Kystriksveien i et drøyt døgn gikk et par hundre meter nord for Robust Båts produksjonslokaler. Foto: Merete Svedsgam Olsen

Snøraset som har stengt fylkesvei 17, Kystriksveien, gikk i Liatinden i Aldersundet. Snømassene, som hadde en høyde på et par meter, gikk tvers over veien omlag 200 meter nord for produksjonslokalene til Robust Båt; et bygg som lokalt omtales som helixen.

Området er svært rasutsatt, og dette er en av grunnene til at det nå pågår bygging av ny vei med tunnel gjennom Liatinden, der finansieringen er rassikringsmidler.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.