Foto: Roger Marthinsen

Applauderer Fjelldalselvs fotball-prosjekt

Skrevet av Roger Marthinsen
23.08.2019 11:00 - OPPDATERT 23.08.2019 11:09

– Jeg tror markedet er der for et slikt tilbud, sier trenerutvikler Ørjan Valla.

Ørjan Valla, trenerutvikler i NFF Nordland, er meget positiv til at Jimmy Fjelldalselv har etablert foretaket Fotballutvikling Helgeland. Valla mener Fjelldalselv har kompetansen som skal til for å drive og utvikle et slikt konsept.

– Jimmy er "hel ved", så de som blir med på dette får garantert et godt tilbud, mener Valla.

Samtidig påpeker trenerutvikleren at dette også forteller en del om at det er mye som mangler ute i klubbene. 

– Private tiltak kommer flere steder som en konsekvens av at klubbene ikke prioriterer kvalitet i sitt arbeid med de ivrigste og mest dedikerte spillerne i dette alderssegmentet, sier Valla.

– I utgangspunktet hadde jeg, som trenerutvikler i NFF Nordland, både håpet og trodd at Rana Fotballklubb var sitt ansvar bevisst da de fikk muligheten til å drifte klubb med ansatte, med å utvikle tilbud i denne gata.

– Min jobb er å styrke trenerkompetansen i klubbene, slik at de er godt rustet til å håndtere og utvikle egne ekstratilbud. Når det ikke har skjedd, så må jeg påpeke at jeg tror markedet er der for et slikt tilbud, og da kan jeg ikke gjøre annet enn å ønske lykke til, sier Valla, som også mener at Fjelldalselv treffer mål når man har satt målgruppen for fotballutvikling, til spillere i alderen 10-14 år.

– Spillere i 10-14-årsalderen er i gullalder, ikke bare motorisk, men også i forhold til teknisk- og taktisk læring.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.