Arctic Circle Data Center ble formelt åpnet i Mo industripark den 27. september 2018. Halvannet år etter åpningen er det slutt for selskapet. Foto: Roger Marthinsen

Arctic Circle Data Center melder oppbud

Skrevet av Roger Marthinsen
10.01.2020 11:19 - OPPDATERT 10.01.2020 17:02

Mottok pris som "Årets nyskaper" for to år siden – nå er det slutt.

– Grunnet mangel på tilførsel av kapital må Arctic Circle Data Center AS melde oppbud fra dags dato.

Dette sier styreleder i Arctic Circle Data Center AS (ACDC), Arve Ulriksen, i en pressemelding. Ulriksen sier videre at dette er en lei situasjon for selskapets ansatte, kunder, kreditorer og eiere.

– Vi ser oss dessverre nødt til å avvikle Arctic Circle Data Center ved oppbud. Vi har de siste månedene jobbet hardt med å kapitalisere opp selskapet gjennom en emisjon, men dette har vi ikke lyktes med. Derfor vil driften opphøre. Dette er svært beklagelig for selskapets syv ansatte, eiere, kunder, kreditorer og for tjenesteporteføljen som ACDC hadde potensial for å realisere. Vi håper og tror at våre dyktige ansatte i selskapet, som har høy relevant kompetanse som er etterspurt av mange arbeidsgivere, raskt får seg ny jobb, sier Ulriksen.

 Arctic Circle Data Center ble startet opp som inkubatorbedrift i 2014, og gikk fra 2016 over i fasen som aktivt selskap. Siden da har selskapet bygget stein på stein for å bli en kommersiell aktør innen skytjenester.

ACDC ble formelt åpnet i lokaler i Mo industripark den 27. september 2018, av næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Halvannet år etter åpningen, og to år etter at selskapet mottok prisen for "Årets nyskaper 2017", under Gallaria i januar 2018, er det altså slutt for selskapet.

ACDC har høstet internasjonal interesse for sin skyløsning, som ble kommersialisert høsten 2018, men har ikke lyktes med å hente inn ny kapital og kundemasse i takt med vekstambisjonene.

– Markedet for skytjenester vokser både her til lands og i resten av verden. Vi mener det er av økende viktighet å ha data lagret på norsk jord innenfor norsk og europeisk personvernlovgivning istedenfor på servere i utlandet. Vi tror at stadig flere vil innse dette i årene som kommer som følge av spriket i personvernlovgivningen mellom ulike land, men opplever at det er litt lav bevissthet rundt denne problemstillingen i Norge i dag, sier Ulriksen.

– Den kommersielle utviklingen i selskapet har dermed gått saktere enn forutsatt, og uten tilførsel av ny kapital ble det ikke mulig å fortsette. Det er trist, for vår teknologiske plattform har en unik oppbygging sammenlignet med andre tilbydere, og vi hadde nye tjenester planlagt for lansering i 2020, sier styreleder Arve Ulriksen. 

----------

Arctic Circle Data Center

  • Eid av Mo Industripark AS (66,69 %), Rana kommune (15,14 %), Rikets Sikkerhet AS (15,14 %), Rana Utviklingsselskap (1,514 %) og Kunnskapsparken Helgeland (1,514 %).
  • Fra 2016 til 2019 vokste Arctic Circle Data Center fra to til tolv ansatte fordelt mellom kontorer på Mo og i Trondheim. Selskapet har på oppbudstidspunktet syv ansatte.
[annonse]
----------

Les også:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.