Rolf Einar Jensen, Roger Mathisen, Majken Hauknes og Allan Berg ser frem til HSB-cup 24. november.

Arrangerer ekstra HSB-cup for de yngste

Skrevet av Hedda Hiller
07.11.2018 06:30 - OPPDATERT 07.11.2018 11:52

Hallsituasjonen gjør det vanskelig for Rana FK å gjennomføre REDE-cup. Bossmo & Ytteren IL åpner derfor dørene til Ytterenhallen, og inviterer til en ekstra HSB-cup.

Vanligvis arrangeres HSB-cup på forsommeren, men hallsituasjonen i Rana, har gjort det vanskelig for nyetablerte Rana FK å avvikle den årlige REDE-cupen. 

Bossmo & Ytteren IL ønsker at barna skal få prøvd seg i turnering også i vinterhalvåret, og arrangerer derfor en svært nedskalert utgave av HSB-cup i Ytterenhallen, lørdag 24. november. 

– Det er et stort behov for turneringer også i vinterhalvåret, spesielt for de yngste. Vi fikk derfor en idé om at vi kunne ta i bruk Ytterenhallen til formålet, og tok kontakt med Helgeland Sparebank, som var svært positive. Dermed blir det en aldri så liten HSB-cup, også i november, sier leder for fotballgruppa i Bossmo & Ytteren IL, Allan Berg. 

FOR DE YNGSTE 

Roger Mathisen i Bossmo & Ytteren IL er glad at klubben har funnet et vindu i Ytterenhallen for å arrangere ei fotballturnering for de aller yngste fra seks til ti år. 

– Men det er viktig å huske på at vi her erstatter seks fotballbaner med en håndballbane, så vi håper lagene som melder seg på finner gode løsninger slik at flest mulig lag kan delta. Vi spiller fotball tre mot tre, noe som åpner for at de fleste kan melde på fem lag i hver aldersklasse, men vi håper at man heller melder på to lag, og får til en god rullering, sier Mathisen. 

– Poenget er at de skal få bevegd seg litt i drakten og få en turneringsfølelse, men vi får ikke til en fullskala turnering i en så liten hall, presiserer han. 

IMPONERT OVER IDRETTSLAGENE 

Majken Hauknes i Helgeland Sparebank var ikke i tvil om at banken skulle være med på årets andre HSB-cup. 

– For banken er veldig viktig at det satses på barn og unge, og ikke minst at klubbene samarbeider på tvers om å løse situasjonen de er satt i med mangel på fotballhaller. I denne situasjonen kan man ikke bare sitte i hver sin hall i hver sin bydel, og dette er et initiativ som viser at idrettslagene ønsker å få det til. Dette treffer derfor midt i hjerterota til Helgeland Sparebank, sier Hauknes. 

– At dere får dette til med de få hallene som som er, og ditto utfordringer er ikke verst! supplerer kollega Rolf Einar Jensen. 

– Vi kan jo ikke grave oss ned. Vi må finne løsninger, sier Allan Berg. 

 – ET SMYKKE AV EN HALL

Bossmo & Ytteren IL gleder seg til å ta i mot ungene i hallen.

– Vi har jo vært heldige med mildvær i høst, slik at vi foreløpig har kunnet trene ute, med 24. november kan det raskt være 15 minus, så derfor er de forsvarlig å planlegge ei turnering lagt innendørs, sier Mathisen. 

Majken Hauknes synes også at det passer godt at HSB er støttespiller for denne miniturneringen. 

– Vi og REDE er jo på samme lag, så da er det naturlig at vi spiller på lag med idrettslagene om å få til en aldri så liten HSB-cup også i høst. Ytterenhallen er jo et smykke av en hall, og meget godt tilrettelagt, så jeg tror det blir en veldig fin turnering, sier Majken Hauknes. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.