Avinor skal kutte 400 mill. – flyplass-struktur skal ikke røres

Skrevet av Roger Marthinsen
11.06.2019 17:43

Avinors konsernstyre har bestemt at kostnadene skal reduseres med minimum 400 millioner kroner, innen to og et halvt år.

Avinors konsernstyre har i dag sluttet seg til administrasjonens målsetting om at kostnadene skal reduseres med minimum 400 millioner kroner, innen 1. januar 2021.

– Både flyselskaper og øvrige samarbeidspartnere krever kostnadseffektive tjenester. Det skal vi levere på, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

Kostnadsreduksjonene vil omfatte samtlige av Avinors lufthavner, samt stab- og støttefunksjoner. Det forventes også kostnadsreduksjoner fra kjøp av tjenester fra Avinor Flysikring, som har sin egen effektiviseringsplan med definerte mål.

Lufthavnstruktur og flytilbud skal i følge Avinor ikke berøres.

– Gjennom dette arbeidet skal vi drive våre lufthavner enda mer effektivt enn det vi gjør i dag. Tiltakene handler ikke om å redusere antall lufthavner eller flytilbudet. Effektiv drift av Avinor vil ivareta den gode infrastrukturen vi har for luftfart i Norge, sier Falk-Petersen.

Det arbeides nå med en detaljert fordeling av kostnadsreduksjonen mellom enhetene som skal innarbeides i budsjettet for 2020, finansiell virksomhetsplan og budsjett 2021. Denne prosessen vil pågå utover høsten.

– Vi har gode forutsetninger for å lykkes med å være det beste alternativet også i fremtiden. Vi leverer sikre og stabile tjenester med høy kvalitet. Vi har forbedret passasjeropplevelsen, og de kommersielle resultatene våre er gode. Sist, men ikke minst har vi medarbeidere med høy kompetanse. Alt dette skal vi bygge videre på, sier Falk-Petersen.

Avinor har også tidligere redusert kostnader med om lag 600 millioner kroner per år gjennom et eget program fra 2015 til 2018.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.