Skolenes landsforbund sier stadige endringer i tiltaksnivå under pandemien har gjort det vanskelig for lærere å gi god undervisning og forberede elevene til eksamen. Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB

– Avlys vårens eksamener!

Klar tale fra Skolenes landsforbund, til kunnskapsministeren.

Skolenes landsforbund ber kunnskapsminister Tonje Brenna (Arbeiderpartiet) om å avlyse vårens eksamener, fordi korona-pandemien har gitt både lærere og elever liten forutsigbarhet.

– Dropp eksamen og la lærerne få vite at de skal prioritere undervisning og god vurdering av standpunktkarakterer fram til skoleslutt, sier forbundssekretær Chris Gøran Holstad i Skolenes landsforbund i en pressemelding.

– Vi ber derfor om at den endelige beslutningen om avlysning av eksamener, både skriftlig og muntlig, må tas i løpet av februar måned, sier Holstad.

Regjeringen har bedt Utdanningsdirektoratet (Udir) om råd knyttet til eksamensgjennomføring, og de skal levere sin analyse mandag 31. januar.

De siste to årene, hvor eksamener har blitt avlyst, har lærere opparbeidet seg gode rutine og kompetanse for å kvalitetssikre en god standpunktkarakter for elevene, påpeker forbundssekretær Holstad i pressemeldingen.

– Denne erfaringen må vi også i år gjøre nytte av og sørge for at lærere – og elever – får tid til å sette søkelys på undervisning og fag fremfor å bruke opp verdifull opplæringstid på å øve til eksamen. Å avvikle sentralt gitte eksamener vil ramme elevene urettferdig fordi forholdene i landet har vært og fortsatt er så ulike, sier Skolenes landsforbunds Chris Gøran Holstad.

Les også:
 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.