Søkene etter savnede Karl Sverre Egeland er inntil videre avsluttet. Foto: Politiet

Avslutter søkene – intet funn av den savnede

Skrevet av Roger Marthinsen
29.06.2019 08:28 - OPPDATERT 29.06.2019 11:01

Politiet har avsluttet søkene i Smibelgvatnet etter den savnede Karl Sverre Egeland (61). 

Søkene ble avsluttet fredag kveld, etter at man da hadde søkt i et hovedområde med ROV.

– Seløy Undervannsservice har søkt ferdig hele primærområdet, og vi er ferdig for helgen. Det vil nå bli gjort en gjennomgang og evaluering på mandag, sier politioverbetjent Roald Bjerkadal.

– Vil det bli gjenopptatt søk senere?

– Nå skal søkene som er gjort hittil gjennomgås. Så må vi få klarlagt hva som kan gjøres videre, samt videre dekning av utgifter til nye søk må avklares, sier Bjerkadal.  

Karl Sverre Egeland har vært savnet siden 15. mai, da han forsvant under arbeid ved Smibelgvatnet i Rødøy kommune. Ulykken skal ha skjedd i forbindelse med pågående anleggsarbeid, i forbindelse med Helgeland Kraft og Salten Kraftsamband-utbyggingen av Smibelg og Storåvatn kraftverk. Man antar at Egeland forsvant ned i vannet med hjullasteren han jobbet i, da en fylling raste ut og ned i vannet.

Hjullasteren som Egeland jobbet i ble funnet på 58 meters dyp, under et undervannssøk med drone, den 29. mai. Det er tidligere gjort funn av en hjelm som savnede skal ha hatt på seg, i vannet. 

Det er denne uken gjennomført strandsøk, overflatesøk og søk med ROV. I tillegg er utløp, som går i rør og er dekket med siktbeslag, sjekket ut. 

Det har rast ut ny masse under vannet i etterkant av at Egeland forsvant, og man kan ikke utelukke at den savnede kan ligge skjult i disse massene. 

Karl Sverre Egeland har tre voksne barn og en kjæreste, og var bosatt på Raustad i Kvinesdal.

Smibelgvatn ligger 508 meter over havet, helt sør i Rødøy kommune, noen kilometer sør for Øresvik. Kart: Kartverket

 
 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.