Hege Øyjord ble toppscorer for Rana HK i dag med fem scoringer. Det var imidlertid ikke nok til å hindre tap mot byrival Sandnessjøen. Foto: Roger Marthinsen

Avsluttet med bortetap mot rivalen

Skrevet av Roger Marthinsen
11.03.2018 17:46

Sykdom, skader og tynn spillerstall førte til at sesongavslutningen for Rana HK ikke ble slik man hadde sett for seg.

I dag avsluttet Rana HK-damene sesongen med tap 22-24 borte mot Sandnessjøen.

Dermed endte sesongens fire siste kamper med null poeng for Rana HK. To av de fire kampene ble sågar tapt uten at en eneste ball ble kastet, ettersom Rana HK måtte trekk seg fra bortekampene mot Kolvereid og Rørvik, ettersom man ikke klarte å stille lag til disse bortekampene.

Dermed røk det som var et av sesongens mål ettertrykkelig; å vinne resten av kampene etter at de første tre kampene hadde endt med tap. Men målet holdt lenge, med syv strake seiere og et Rana HK som tidvis spilte god håndball og delvis meldte seg på i kampen om opprykk til 3. divisjon. 

113 dager uten tap

Da det første tapet kom borte mot Brønnøysund den 11. februar, var det gått 113 dager siden forrige gang laget hadde tapt en kamp. Men mot tampen av sesongen ble det tydelig at Rana HK både har en noe tynn og også ujevnt besatt spillerstall. Både mot Brønnøysund og i dagens serieavslutning mot Sandnessjøen, manglet laget flere spillere.

Trener Camilla Søreng Juvik var imidlertid fast bestemt på at laget skulle avslutte sesongen på banen, selv om man i dag ikke hadde annet en æren å spille for, og har manglet mange spillere på tampen av sesongen.  

– Med flere skader og mye sykdom på nyåret har ikke vi fått kjempet i toppen slik vi håpet på. Vi klarer ikke å spille hverandre gode, og vi får ikke helt tak på Sandnessjøen, spesielt i forsvar, oppsummerte Camilla Søreng Juvik etter kampen.

Preges av frafall

– Vi holdt ikke godt nok nivå. Det er uheldig at vi får så mye frafall siste del av sesongen. Det preger spillet i dag, sier Søreng Juvik, som mener at de skuffende resultatene i sesonginnspurten er et resultat av at for lite innsats og vilje har blitt lagt ned i treningsarbeidet.

– Det viser seg i dag at det straffer seg å være få spillere på trening. Vi er usikre og vet ikke helt hvor vi har hverandre. Laget får tydelig beskjed om å kjøre fart fra start, likevel tar det altfor lang tid før vi holder et tempo jeg er fornøyd med, sier Søreng Juvik.

Tilbake på banen

Søreng Juvik gjorde førøvrig selv comeback på banen i dag, etter å ha vært borte fra banen etter at hun i desember ble mamma. 

– Det er litt ukomfortabelt å dele ut spilletid til seg selv. Det er en ulempe med å være spillende trener. Men i dag var det nødvendig med rutine på banen, sier Søreng Juvik, som fremhever dagens toppscorer Hege Øyjord, etter dagens kamp.

– Hun er en stabil spiller som holdt hodet kaldt, og som til tross for at hun i dag var vår eldste spiller på banen, holdt høyest tempo og ble vår toppscorer med fem mål, sier Camilla Søreng Juvik.

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.