Foto: Roger Marthinsen

Avsluttet sesongen med karrierebeste

Skrevet av Roger Marthinsen
14.03.2020 16:34 - OPPDATERT 15.03.2020 08:00

Emilie Ågheim Kalkenberg fullførte sitt imponerende verdenscup-comeback med en meget sterk jaktstart.

Emilie Ågheim Kalkenberg gikk seg opp fra en 26. plass på sprinten, til en 15. plass på dagens jaktstart i verdenscupen. Dermed fullførte Skonseng UL-løperen et meget sterkt comeback i verdenscupen, etter at hun har vært ute av verdenscup-laget helt siden den første runden i begynnelsen av desember.

Kalkenberg endte 1:18.4 bak vinner Julia Simon. Hun startet 1:31 bak sprint-vinner Denise Herrmann, som skjøt seg fullsytendig vekk i dag og endte på plassen bak Kalkenberg. 

I dagens løp imponerte Kalkenberg igjen både i sporet og ikke minst på standplass, med to feilfri liggende skytinger og én bom på hver an de to stående. Stående skyting har nemlig vært 22-åringens store problem de siste sesongene, og det å treffe på 12 av 15 stående-skudd, når vi tar med sprinten, i sin første verdenscup-runde på over tre måneder, det er sterkt.

Og ikke mindre sterkt er det at Kalkenberg med dagens 15. plass avsluttet sesongen med karriere-beste. Plasseringen ga 26 poeng i verdenscupen og dermed ble Emilie stående med 41 verdenscup-poeng, etter at hun tok sine første v-cup-poeng da hun gikk inn til 26. plass på sprinten fredag. 

Ingen dårlig søknad om å få fortsette på elitelandslaget også neste sesong, med andre ord. 

– Det var fantastisk å få til ett bra renn nå på slutten av en skikkelig marerittsesong. Veldig godt å se at hardt arbeid over tid fortsatt lønner seg. Jeg har stått på hver eneste dag, selv om sesongen har sett veldig mørk ut på mange tidspunkt, hvor bare mål etter mål har forsvunnet uten meg. Selv om jeg har planer om å kjempe enda høyere oppe, så må jeg si at å få til et bra løp nå betyr veldig mye for å fortsatt ha troa på at det er håp for meg, sa en glad Kalkenberg etter gårdagens renn.

Og hun er neppe mindre glad etter dagens meget sterke sesongavslutning.

 – For dette var vel en god søknad om fortsatt plass på elitelandslaget?

– Jeg krysser fingre for det.

[annonse]
 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.