Posisjonen i Rana, her med Maria Rausandaksel (SV), Olav Nyjordet (MDG), Geort Waage (Ap) og Anita Sollie (Høyre) har utredninbg av piggdekkavgift som et av punktene i sin politiske plattform. piggdekklavgify Foto: Silje-Tamara Rojas

"Bakgrunnen for denne usosiale meningsløse avgiften for å bo i Rana er håpløs"

Skrevet av William Reinfjell
29.05.2020 10:53 - OPPDATERT 29.05.2020 13:45

Piggdekkavgift – en straff for Ranas befolkning

Formannskapet i Rana skal tirsdag 2 juni behandle en innstilling fra rådmannenom innføring av piggdekkavgift i Rana. Avgiften settes til 1.400 kroner for personbiler og 2.800 kroner for biler over 3500 kg. Det skal svi at man sørger for å kjøre sikkert.

Bakgrunnen for denne usosiale meningsløse avgiften for å bo i Rana er håpløs. MDG fikk en oppslutning på 3,6 prosent, 468 stemmer, ved siste valg og fikk en representant i kommunestyret. Dermed kom de på vippen og kunne avgjøre hvem som skulle bekle ordførervervet de neste 4 årene.

Representanten Nyjordt gjorde det klart at MDG ville støtte Aps Geir Waage som fortsatt ordfører, på blant annet betingelsen av å forplikte seg til å utrede en sak om innføring av piggdekkavgift i Rana. Høyre og SV (for en blanding!) sa også ja til dette.

Nå er utredningen ferdig og skal som sagt behandles i formannskapet 2.juni.

Minipartiet MDG vil selvfølgelig gjøre AP, H og Sv oppmerksom på at dette skal vedtas. Hvis Ap går inn for dette en det en klar markering av et parti som støtter usosiale avgifter.

Rana blir den eneste kommunen i Nord-Norge med en slik avgift. Hverken Ap eller H hadde dette i sine partiprogrammer i siste valg.

Ap gikk tilbake 17,1 % ved siste valg og Høyre 6,9 %, på grunn av deres skolepolitikk. De satset på at folk skulle glemme og bommet totalt.

Hvis en ny avgift på 1.400 kroner blir prisen for ranværingene, for at Geir Waage fikk fortsette som ordfører, blir straffen hard ved neste valg.

At Høyre også vil markere seg som avgiftsparti skal jeg forbigå med taushet. Vi har nemlig våkne innbyggere i Rana.

[annonse]
----------

LES OGSÅ: 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.