Dyktige pepperkakebakere (f.v.): Sigrid Adolfsen, Marita Solfjeld og Kevin Pettersen, Lilje, og Lea Røreng.  Vinnerne står sammen med festivalsjef for Verket, Maiken Johansen og Øyvind Sørensen, plasserings- og livsforsikringssjef i Helgeland Sparebank.

Bakte seg til festivalbilletter
og sparepenger

Skrevet av Redaksjonen
11.01.2019 14:43 - OPPDATERT 11.01.2019 17:00

En pepperkakescene, en pepperkakestol og en pepperkake-kollasj. Det er nå klart hvem som vant BakVerket og premier til en samlet verdi av 30.000 kroner.

Sigrid Adolfsen (10) år har kjevlet fram en pepperkakescene. Marita Solfjeld og Kevin Pettersen (5) har laget en stor høyttaler og Verket-stolen. Og Lilje (23) og Lea (23) Røreng har sammen med venner satt sammen en Verket-kollasj.

Det tok dem helt til topps i den første utgaven av konkurransen BakVerket; et samarbeidsprosjekt mellom Verket og Helgeland Sparebank. Nå mottar de tre vinnerne billetter til Verket i august i år til en verdi av 5.000 kronert per person, samt får opprettet et fond i banken med 5.000 kroner til hver.

– Det kom inn flotte og kreative bidrag fra små og store pepperkakearkitekter. Dette vil vi gjerne gjenta. Nå skal premiene vinnerne mottar forrente seg i form av fine festivalopplevelser og avkastning på fond, sier festivalsjef Maiken Johansen og Øyvind Sørensen, plasserings- og livsforsikringssjef i Helgeland Sparebank.

Det var midt i førjulsstria at banken og festivalen inviterte folk til å bake Verket i pepperkake-format. Her var det fritt frem å utforme hele Verket, deler av området eller andre detaljer og kjennetegn fra Verket. 

Alle bidrag har frem til nå vært stilt ut i Helgeland Sparebanks lokaler på Mo. Kommende jul håper man at utstillingen skal bli minst dobbelt så stor – for man har allerede bestemt seg for å gjenta BakVerket.

–  Det kom inn både fine og artige bidrag som har pyntet opp i banken de siste ukene. Vi håper dette kan bli en årlig førjulstradisjon. Så når det nærmer seg jul igjen blir det ny konkurranse. Vi skal da være tidligere ute, sånn at enda flere rekker å være med. Det er egentlig bare å gå i gang med planleggingen allerede nå, sier Maiken Johansen og Øyvind Sørensen.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.