Eli Margrethe Hemma viser hvordan digitale hjelpemidler kan benyttes. Foto: Kammerana

Barna lager en hit med KammeRana

Skrevet av Redaksjonen
08.02.2019 13:13 - OPPDATERT 08.02.2019 14:39

Denne uka har KammeRana hvert på turné på samtlige grunnskoler i kommunen. Målet er å skape en hit ved bruk av digitale hjelpemidler.

Denne uka har det klassiske musikkensemblet KammeRana besøkt alle grunnskolene i kommunen. Målet er å lære ungene hvordan de kan komponere en hit ved hjelp av digitale hjelpemidler. Ungene får både testet ut egen skaperevne og digitale ferdigheter.

Prosjektet er i regi av KammeRana, den kulturelle skolesekken og Rana kulturskole, som satser på digitale løsninger i undervisningen. Det er KammeRanas musikere som har utviklet prosjektet. Den Kulturelle Skolesekk sørger for at prosjektet når alle i grunnskolen.

– Dette er et prosjekt med stort utviklings potensiale og er spot on i forhold til grunnskolens satsningsområde, sier rektor ved Rana Kulturskole, Kristine Rønning.

– Og det er gøy - elevene får muligheten til å utforske, teste og skape egen musikk, som kanskje også kan bli til en hit.

Det er KammeRanas musikere Eli Margrethe Hemma, Kari Nesdal Sandnes og Frode Hansen, som leder musikk-verkstedet.

– Det var skikkelig kult når musikerne spilte høyt i klasserommet, sier en av elevene etter første økt med KammeRana.

Musikerne viser også hva du kan få til hvis du bruker iPad i kombinasjon med egne instrumenter i en konsertvariant.

– Etter denne uka avsluttes skole-turneen, men prosjektet er kommet for å bli og skal videreutvikles til en senere turne-runde med nye muligheter for å skape en hit! sier rektor Kristine Rønning. 

Eli Margrethe Hemma og Frode Hansen har sammen med Kari Nesdal Sandnes besøkt grunnskolene i Rana.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.