Erik Bye og Sigmund Groven samarbeidet tett i en årrekke.

Båsmokoret tar for seg Erik Byes viseskatt

Har lenge hatt lyst å ta for seg Erik Byes viser.

– Endelig kan Båsmokoret invitere til en kveld i Erik Byes tegn!

Det skriver Båsmokoret i ei pressemelding. 

Dirigent Tor-Petter Aanes og koret har lenge hatt lyst til å dypdykke ned i den skattkisten av viser og tekster som Bye etterlot seg. Nå er Båsmokoret veldig glade over å ha fått med seg ingen ringere enn munnspiller Sigmund Groven, som samarbeidet tett med Erik Bye i en årrekke.

Groven har også tonesatt flere av Byes tekster, blant andre "Så spiller vi harmonica", som har gitt tittelen til konserten. Tor-Petter Aanes har også selv arrangert flere av visene spesielt til denne konserten.

– Sammen med profesjonelle musikere og solist lover Båsmokoret en god musikalsk opplevelse for de som finner veien til Mo kirke og Kulturbadet denne siste mai-helga, skriver Båsmokoret som har konsert i både Sandnessjøen og Mo i Rana neste helg. I Mo kirke fredag 25. april og i Sandnessjøens Kulturbadet lørdag 26. april.

Erik Bye er en bauta som vel knapt nok trenger noen nærmere presentasjon.  En TV-personlighet, sanger og journalist med et stort hjerte for de svake i samfunnet. Sanger som Vår beste dag og Vårherres klinkekuler har blitt en del av vår kulturskatt, og de er også med på konsertprogrammet.

Sigmund Groven har en internasjonal solistkarriere som spenner fra konserter i Carnegie Hall i New York og Mozarteum i Salzburg til listeplasseringer i Sør-Korea og Hong Kong. Norsk publikum kjenner ham fra plateinnspillinger, radio og TV-opptredener og konserter landet rundt gjennom flere tiår.

(Saken fortsetter under bildet)

Sigmund Groven har også tonesatt flere av Erik Byes tekster.

Nordland Teaters Andreas Kolstad er solist og binder det hele sammen med lune historier. Fra Nesna kommer Snorre Magnus Sivertsen med sin kontrabass. Dirigent Tor-Petter Aanes trakterer pianoet og holder styr på Båsmokoret, som gleder seg til å sette publikum i god Erik Bye-stemning sammen med dette celebre laget.

(pressemelding)

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.