Illustrasjonsfoto Foto: Silje-Tamara Rojas

Bekymret for økt sommertrafikk

Skrevet av Roger Marthinsen
29.06.2020 17:00

– Økt trafikk gir selvsagt økt fare for ulykker. Vis litt ekstra tålmodighet i trafikken, ber lederen for trafikksikkerhetsutvalget i Nordland.

Hele 74 prosent svarer at de planlegger bilferie i Norge i sommer, mot 32 prosent tidligere år. Nordland fylkes trafikksikkerhetsutvalg (NFTU) er bekymret og ber folk vise ekstra tålmodighet langs veiene i sommer.

– Økt trafikk gir selvsagt økt fare for ulykker. Vis litt ekstra tålmodighet i trafikken, ber lederen i NFTU, fylkesråd Bent-Joacim Bentzen.

Det er usikkerhet hvordan det faktiske trafikktrykket vil bli langs Nordlandsveiene. Det blir antakelig svært få bobilturister fra utlandet, men det er signalisert en betydelig økning av norske turister i bobil eller med campingvogn.

– Vi vet at det oppstår potensielt farlige situasjoner ved forbikjøring. Vi håper både at bobilsjåførene og de som stresser for å komme forbi, kan være ekstra oppmerksomme og vise hensyn, sier fylkesråd Bentzen.

Nordland er også et populært fylke for øyhopping og sykkelferie. Med svært forskjellig hastighet på bil og syklist, oppstår det også situasjoner som kan være farlige.

– Som i alle problemstillinger knyttet til økt sommertrafikk, er det de samme tingene å tenke på. Vis hensyn, ekstra oppmerksomhet og legg inn litt ekstra tålmodighet, påpeker Bentzen.

Det er mange fergestrekninger i Nordland. Bentzen ber bobilsjåfører og bilister med campingvogn om å kjøre til siden og slippe fram biler som naturlig vil ha en høyere snitthastighet gjennom fylket.

– Dette er helt vanlig sunn fornuft. Med litt ekstra tålmodighet, håper vi at ferien blir vellykket for absolutt alle, og ikke ender med en unødvendig, tragiske ulykke. Husk at det er mange ulike sjåfører, med ulikt erfaringsnivå langs de samme veiene som du kjører, sier Bent-Joacim Bentzen.

----------

[annonse]
LES OGSÅ:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.