Ber flere reisende registrere seg

Skrevet av Roger Marthinsen
14.01.2021 14:05

– Det er ikke farlig å legge igjen telefonnummeret sitt.

I høst hengte Nordland fylkeskommune opp plakater, på busser og ferger i Nordland, med informasjon om å registrere seg. Dette er viktig slik, at den reisende får varsel dersom det oppdages koronasmitte på reisen.

Det skal være smittesporingsplakater på alle fergesamband som fylkeskommunen har ansvar for, og på alle bussreiser som har reisetid på halvannen time eller mer. På hurtigbåt blir man registrert ved å booke billett på forhånd av reisen.

– Vi ser på registreringene som er gjort til nå, at det ikke er alle reisende som benytter seg av muligheten, sier Tone Øverli, seksjonsleder mobilitet i Nordland fylkeskommune.

På plakatene er det en QR-kode som man holder mobilkameraet over. Når man gjør det, blir man sendt til en nettside der man skal fylle inn telefonnummeret sitt.

– Det er ikke farlig å legge igjen telefonnummeret sitt. Man blir kun kontaktet dersom det er oppdaget smitte på den reisen man var med på. Ellers vil ikke nummeret brukes til noe, sier Øverli og påpeker at dersom man ikke har smarttelefon eller internett, kan man notere seg nettadressen som står på plakaten, og registrere seg når man kommer hjem.

Det er allerede oppdaget smitte på noen av reisene i Nordland, der alle som har registrert seg skal ha fått varsel fra smittesporingsteamet.

– Vi ønsker en trygg reise for alle våre kunder, og disse plakatene er et av tiltakene vi har implementert. At vi allerede har hatt et par smittesituasjoner, viser hvor nyttig denne sporingen er. Men det er jo veldig synd at vi ikke får varslet alle, sier Øverli.

Ved å få varsel om at man har vært i nærheten av en med Covid-19, kan man hindre at man selv sprer smitten.

Folkehelsinstituttet varsler fortløpende om koronavirus og covid-19 på offentlig kommunikasjon med fly, buss og skip. Oversikten gjelder reiser mellom ulike kommuner eller land, og ikke intern transport og reiser under én time.

[annonse]
For fly er en tur Mo i Rana-Bodø tredje juledag og for tog nattoget fra Trondheim til Bodø 3. januar, de siste reisene med off.komm lokalt der det er registrert korona-tilfeller ombord.  

----------

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.