Justis- og beredskapsminister Monica Mæland og helse- og omsorgsminister Bent Høie er bekymret over smittesituasjonen. Høie sier de strenge tiltakene trolig fortsetter. Foto: NTB

Ber folk forberede seg på forlengelse av korona-tiltak

Skrevet av NTB
13.01.2021 16:02

Befolkningen må være forberedt på at de strenge koronatiltakene kan bli videreført etter denne perioden, som varer til og med førstkommende tirsdag.

– Smitten ligger på et nivå der risikoen for nye utbrudd fortsatt er høy, sa helseminister Bent Høie (H) på onsdagens pressekonferanse, der han orienterte om korona-situasjonen. 

Høie viste til den alvorlige situasjonen i mange andre land i Europa, der både smittetall og dødstall når stadig nye dystre rekorder. Dette er i land der man  frykter at det skal bli enda verre i ukene som kommer.

– Vi må hindre at vi kommer i samme situasjon. Vi vet lite om hvor mye hver enkelt tiltak virker isolert sett, og vi må vurdere tiltakene samlet, ikke hver for seg, sa Høie, som sa folk må forberede seg på at de strenge tiltakene som ble innført ved nyttår og skulle gjelde frem til og med tirsdag 18. januar, vil fortsetter også utover tirsdag.

Høie er spesielt bekymret for at de smittsomme utenlandske mutasjonene øker risikoen for spredning her i landet.

----------

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.