Fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll (Ap).

Ber Nord universitet utsette behandling av ny studiestruktur

Skrevet av Redaksjonen
13.06.2019 13:16 - OPPDATERT 13.06.2019 13:24

I høringen om ny studiestruktur for Nord universitet, anbefaler fylkesrådet at styret bruker mer tid på behandlingen. – En samfunnsanalyse vil være avgjørende for å ta en riktig beslutning, fastslår fylkesrådsleder Tomas Norvoll.

Høringssvaret, som skal besluttes av fylkestinget i neste uke, anbefaler styret å gjennomføre en grundig analyse av konsekvenser for samfunns- og arbeidsliv, ifølge en pressemelding.

- Før vi har fått klarhet i rammebetingelsene for Nord universitet, bør styret avvente så dramatiske vedtak som det er lagt opp til, argumenterer fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll (Ap).

UTANNING I HELE FYLKET

Norvoll er opptatt av fusjonsplattformen som lå til grunn mellom Universitetet i Nordland, Høgskolen i Nesna og Høgskolen i Nord-Trøndelag. Den sa at det fusjonerte universitetet skal organiseres som et flercampus-universitet med de eksisterende studiestedene.

- Det handler rett og slett om å ha både sykepleier- og lærerutdanning i hele fylket. Da må studiestedene videreføres, argumenterer Norvoll.

ØKONOMISKE RAMMER

I høringssvaret ber man også Stortinget og regjeringen om å legge økonomisk til rette for at Nord universitet skal kunne utvikles videre innenfor viktige samfunns- og næringsområder.

- Nord universitetet må få reelle muligheter til å bygge seg videre opp innenfor viktige nærings- og samfunnsområder. Hvis regjeringen vil noe med nordområdepolitikken, så er et potent universitet i Nordland helt avgjørende. Det betyr i klartekst at det må tilføres betydelige midler. Et sterkt universitet i Nordland er en av de aller viktigste pilarene for samfunnsutviklingen.

MÅ BEVARE NESNA

Fylkesrådslederen er opptatt av at Nord universitet får rammevilkår for å delta i videre bygging av Nordlandssamfunnet. I et slikt lys må Nesna bestå som studiested.

- Hvorfor er det ikke bestilt alternative analyser for videre drift av Nesna? Å ha en desentralisert campus-struktur koster naturlig nok penger. På den annen side vil det det være enda dyrere å la være å satse på å sikre et universitet i Nordland og Trøndelag som kan være med på å forme framtidens samfunns- og næringsliv, avslutter fylkesrådsleder Tomas Norvoll.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.