Hilde Rønningsen og SV skal ta standpunkt til vindmøller på Sjonfjellet, tirsdag kveld. Foto: Bjørn Leirvik

Ber om å få gå av som SV-leder

Skrevet av Roger Marthinsen
06.12.2019 15:30 - OPPDATERT 06.12.2019 17:01

– Jeg har brukt tid på denne beslutningen, forteller leder i Rana SV, Hilde Rønningsen.

Arbeidsbelastning med mye reisevirksomhet er hovedårsaken til at Hilde Rønningsen har bestemt seg for å gå av som leder for Rana SV. 

– Jeg har brukt tid på denne beslutningen. Jobben min krever mye reising, og siden midten av september har jeg vært hjemme på Mo mindre enn tre uker totalt, sier Rønningsen, som er ærlig på at med så mye reisefravær, så føler hun ikke at hun får gjort jobben som leder for Rana SV, slik hun selv mener den skal gjøres.

– Jeg synes ikke jeg klarer å drive laget i Rana slik jeg mener det fortjener å drives, eller respondere på alt jeg burde respondert på av henvendelser fra innbyggere. Derfor vil jeg at valgkomiteen skal ha mitt ønske om lederskifte med seg frem til årsmøtet, slik at det blir god tid på denne jobben, sier Rønningsen. 

Selv om hun nå ønsker å gå av som SV-leder, presiserer hun at det er ikke snakk om å gå ut av kommunestyret, formannskap eller rollen som folkevalgt i Rana kommune, som hun har vært siden 2003.

– Jeg har hatt en "dobbeltrolle" som gruppeleder og som lokallagsleder i Rana SV. Det kan være praktisk fordi som lokallagsleder og gruppeleder klarer man stort sett å drive overlapping på informasjon. Men det er også upraktisk, i den forstand at dette er en dobbel jobb, sier Rønningsen.  

De siste årene har Rønningsen også gått inn som medlem av fylkesstyret i Nordland SV, der SV på fylkesnivå er en del av fylkesrådet. 

– Fylkesstyret krever mer tid fra min side, fordi vi har mange krevende saker i fylket. Lederskiftet handler om å lede Rana SV, et lag på litt over 90 medlemmer. Vi har fått mange nye medlemmer og vi må få tatt vare på disse på en god måte. Dersom medlemmene på årsmøtet vil, så vil jeg gjerne følge laget fra vanlig styreplass, sier 46-åringen.

– Jeg har vært stolt av å lede SV-laget i snart ti år. Det er oppegående folk som er flinke til å bidra på de måtene de kan. Vi har en inkluderende stil med åpne og ærlige diskusjoner i laget rundt aktuelle saker og mulige retninger. Det er slik politikk utvikles. Spesielt stolt er jeg av at vi ser at SV nasjonalt har plukket opp tiltak våre egne lokale medlemmer har utviklet, sier Hilde Rønningsen. 

– Når jeg såpass tidlig signaliserer et lederskifte i lokallaget, så er det fordi jeg ønsker å gi valgkomiteen god tid til å finne ny innen årsmøtet over nyttår. Rana SV har en dyktig valgkomite ledet av Anette Fosse,  og jeg er sikker på at den nye lederen blir bra. Det blir spennende å se hvem blant de 90 medlemmene i Rana SV som kan tenke seg denne utfordringen, sier Rønningsen, som mener at Rana SV har en spesiell betydning for SVere, også andre steder i landet.

[annonse]
– Rana SV er laget folkepolitikeren Hanna Kvanmo startet sin politiske karriere i, og for mange SVere har derfor Rana SV en spesiell klang, sier Hilde Rønningsen. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.