Rana Ap-leder Lars Frøysa ber rådmannen finne ut om det er mulig å flytte åpningstiden for kommunale barnehager 15 minutter frem. Foto: Roger Marthinsen

Ber om at barnehage-tida justeres med 15 minutter

Skrevet av Roger Marthinsen
02.05.2021 17:02

Arbeiderpartiet ønsker barnehagetider som er bedre tilpasset dagtidsarbeidere, og ber om en ørliten, men viktig, justering.

Det er i et spørsmål som Rana Ap-leder Lars Frøysa har stilt rådmann Robert Pettersen, Frøysa tar opp åpningstidene og kommunale barnehager og ber om en liten justering.

– Ranas kommunale åpningstider er etter hva jeg har fått opplyst fra klokken 07:00 til klokken 16:30, altså 9,5 timer. Normal arbeidstid blant dagtids-arbeidere er enten klokken 07:00-15:00 eller 08:00-16:00, avhengig av hvilken bedrift eller yrke du jobber i, sier Frøysa.

– Arbeiderpartiet har fått mange tilbakemeldinger på at mange bedrifter og arbeidstakere som må begynne klokken 07:00, får problemer når barnehagen åpner til samme tid. Arbeiderpartiet ønsker derfor at rådmannen vurderer å endre åpningstiden slik at den blir fra klokken 06:45-16:15. Da beholder man 9,5 timers åpningstid, og flere dagtids-arbeidere får et tilbud som møter deres behov, sier Frøysa, som ber rådmannen svare på hvordan man kan få dette til.

– Vi har i utgangspunktet gode åpningstider i de kommunale barnehagene i Rana, men denne lille justeringen kan utgjøre en stor forskjell for mange, sier Frøysa til Rana No.

Frøysa regner med at han vil få et første svart fra rådmannen i formannskapsmøtet kommende tirsdag.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.