Elevene ved Båsmo ungdomsskole sendes hjem etter en trusselvurdering. Foto: Roger Marthinsen

Beredskap ved skoler etter mulige trusler om skoleskyting - elevene sendes hjem

Skrevet av Roger Marthinsen, Hedda Hiller, Ann Kristin Kjærnli
10.05.2019 09:52 - OPPDATERT 10.05.2019 13:01

Politiet er i dag tilstede ved flere ungdomskoler i Rana, etter en melding på Wikipedia som kan tolkes som en trussel om skoleskyting.

Torsdag ettermiddag fikk politiet melding via Kripos om at det skal ha blitt skrevet inn en melding på Wikipedia som kan tolkes som en trussel om skoleskyting.

Det er ikke spesifisert hvor denne trusselen er rettet, men det er sannsynlig at den er sendt fra nettverket til en ungdomsskole på Mo, melder Nordland politidistrikt i en pressemelding.

– Vi forholder oss til det politiet sier, det er at situasjonen fortsatt er uavklart, men det er en veldig vag trussel, sier kommunikasjonssjef Connie Slettan Olsen ved Rana kommune.

– Vi har valgt, for å ikke skape uro, å avslutte skoledagen ved alle skolene, også barneskolene, og sende elevene hjem. Det er klart at det skaper bekymring når slikt skjer, sier Slettan Olsen. 

Mo ungdomsskole er en av skolene i Rana, der elevene er blitt sendt hjem. Foto: Roger Marthinsen

Politiet etterforsker saken videre, og er i tillegg tilstede ved flere skoler i Rana kommune.

– Det pågår nå full etterforskning, sier operasjonsleder Odd Ivar Pettersen ved Nordland politidistrikt.

Han bekrefter at politiet har fått vite er at det er noen som har redigert i en artikkel på Wikipedia. Her har det blitt redigert i en melding i en artikkel om skoleskyting og skrevet "lista vil øke i løpet av dagen".

– Denne redigeringen har blitt foretatt fra en PC tilknyttet nettverket til en ungdomsskole i Mo i Rana, sier Pettersen.

Skoledagen går som normalt ved Polarsirkelen Vgs. 

Politiet ber de som eventuelt har informasjon om denne saken om å ta kontakt på telefon 02800.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.