Betydelig snøskredfare i Nord-Norge

Skrevet av Hedda Hiller
22.02.2021 19:42

– Unngå ferdsel i skredterreng, også i skogen.

Hovedredningssentralen i Nord-Norge ber alle som skal ferdes ute i terreng de neste dagene vise stor aktsomhet med tanke på stor snøskredfare som er gjeldene for områdene Helgeland og Svartisen.

Det er lett å løse ut store skred på vedvarende svake lag av kantkorn og rim under den vindtransporterte snøen. Enkelte steder kan det være svært lett å løse ut skred. Vind og nedbør avtar, men fortsetter å gi noe pålagring i leområder. Enkelte skred kan løsne naturlig.

Relativt høye temperaturer kan føre til en svekkelse av vedvarende svake lag. Temperaturstigningen kan binde flak og gi flakskred også i skogen. Det er i tillegg mulig å løse ut skred innad i den vindtransporterte snøen.

– Krevende forhold. Unngå ferdsel i skredterreng, også i skogen. Vindtransportert snø ligger på et vedvarende svakt lag. Skred kan fjernutløses, melder Varsom.no.

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.